info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Private lease bij XLEasy?

06 - 09 - 2018

Nieuwsoverzicht

Let op de verloopdatum van je rijbewijs

Uiteraard is het ook handig om altjd de verloopdatum van je rijbewijs in de gaten te houden. Kies je bijvoorbeeld voor 5 jaar Private Lease? Dan moet op het moment van het ingaan van je contract je rijbewijs ook nog 5 jaar geldig zijn. De regel in Nederland is dat een verlengd rijbewijs 5 jaar geldig is. Je hoeft alleen medisch gekeurd te worden als je oude rijbewijs verloopt op je 75ste verjaardag of daarna. Houd je hier rekening mee? Dan is er niks aan de hand bij XLEasy.

Automaat rijden? Geen probleem

Veel mensen die iets ouder worden rijden graag automaat. We krijgen dan ook vaak de vraag of we auto’s met automaat aanbieden via Private Lease. Ons antwoord is volmondig…ja! Op onze website www.xleasy.nl vind je interessante aanbiedingen van leaseauto’s met een automaat. Kun je hier niets van je gading vinden, neem dan gerust even contact op. Samen gaan we op zoek naar een merk en type auto, met automaat, die jij graag zou willen leasen bij XLEasy op basis van Private Lease. We komen er altijd met elkaar uit, zoveel is zeker.

Geen gedoe met onderhoud

Je ziet duidelijk in je onderhoudsboekje of op het kaartje in je auto, wanneer je leaseauto voor onderhoud naar de dealer moet. En twijfel je? Bel gerust met de dealer van het merk dat je rijdt. Noem je kenteken en de dealer geeft je direct door bij welke kilometerstand of na welke tijdsperiode je auto voor onderhoud moet. Bij diezelfde dealer plan je vervolgens je afspraak in. De factuur gaat rechtstreeks van de dealer naar XLEasy, dus daar heb je ook geen omkijken naar.

Uitlenen mag

Steeds meer ouderen overwinteren in warme streken. Hun leaseauto laten zij dan achter in Nederland. Voor XLEasy is dit geen probleem, uiteraard loopt je leasecontract gewoon door. Mocht je in die periode je auto ter beschikking willen stellen aan iemand die je kent, dan heeft XLEasy daar geen moeite mee. Die persoon moet alleen wel beschikken over een geldig Nederlands rijbewijs. Komt er schade in die uitleenperiode, dan ben jij voor ons, als de originele contractant, wel het eerste aanspreekpunt. Natuurlijk mag je ook met je Private Lease auto van XLEasy naar het buitenland. Let er wel op dat je in het land van je bestemming verzekerd bent. Dit vind je eenvoudig terug op je groene kaart.

Eerlijke spelregels na een overlijden

Bij overlijden tijdens je contractperiode en ben jij de enige die het contract met ons is aangegaan? Dan vervalt het contract, is het risico voor XLEasy en hebben je nabestaanden geen enkele (financiële) verplichting. Gaat bijvoorbeeld een echtpaar bij ons een contract aan, en één van de partners overlijdt in die contractperiode, dan blijft de auto voor de resterende tijd op naam staan van de tweede contractant. Als je als tweede contractant onvoldoende draagkracht hebt om het contract uit te dienen zal XLEasy je situatie opnieuw toetsen aan de hand van de vastgestelde voorwaarden. Als inderdaad blijkt dat er onvoldoende draagkracht is mag je de auto kosteloos inleveren.

Jong of oud? Je bent altijd welkom bij XLEasy

Wil jij door dit blog meer weten over Private Lease via XLEasy? Of je nu jong bent of wat ouder: We helpen je graag!

Ivo van Boeijen