info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Private lease zonder arbeidscontract

We krijgen regelmatig de vraag of je een vaste baan moet hebben om een private leaseovereenkomst af te kunnen sluiten met XLEasy.

Het antwoord op deze vraag is in principe dat een vaste baan vereist is. Maar in sommige omstandigheden kunnen ook mensen die nog geen vaste baan hebben genieten van de voordelen van private lease. Dit leggen we graag even uit.


Voorwaarden voor private lease

Bij XLEasy vinden we dat iedereen moet kunnen genieten van de voordelen van private lease. Jong of oud, bijna iedereen kan door te private leasen bij XLEasy in de auto van zijn dromen rijden voor een aantrekkelijk, vast maandbedrag. Er zijn natuurlijk wel een paar voorwaarden. Zo moet je onder meer een rijbewijs hebben en moet je aannemelijk maken dat je voldoende financiële middelen hebt om het vaste, maandelijkse bedrag te kunnen betalen. 


Geen vast arbeidscontract, toch in aanmerking komen voor private lease?

Vanwege deze laatste voorwaarde vragen we onze klanten of ze een vast arbeidscontract of een vaste baan hebben. Want een vast arbeidscontract biedt enige zekerheid dat het maandbedrag elke maand kan worden voldaan. Betekent dit nu dat alleen mensen met een vast arbeidscontract in aanmerking komen voor private lease?

Nee hoor, ook mensen met concreet uitzicht op een vaste aanstelling komen in aanmerking voor private lease.


Intentieverklaring of werkgeversverklaring

Wanneer je wel werkt, maar nog geen vast contract hebt bij je werkgever dan kun je een werkgeversverklaring of intentieverklaring door je werkgever laten invullen. Met zo'n verklaring geeft je werkgever aan dat hij of zij de intentie heeft om je op den duur een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te bieden. Op basis van zo'n verklaring kunnen we je verzoek voor private lease-overeenkomst goedkeuren. Zo kun je, ook als je geen vaste arbeidsovereenkomst hebt, toch genieten van de voordelen van private lease.

Format voor intentieverklaring
Het format voor een intentieverklaring vind je hier.

Kom ik in aanmerking?
Lees hier meer of je aanmerking komt via kom ik in aanmerking voor een private lease contract?