• Onafhankelijk
  • Goed bereikbaar
  • 14 dagen bedenktijd
  • Eerlijk en transparant
  • Geen borg
  • Haal- en brengservice

Beschermingsplan

Zelf je nieuwe auto samenstellen? Dat gaat bij XLEasy heel handig met de gebruikersvriendelijke online calculator. Je kiest de uitvoering, kleur, duur van de overeenkomst en de opties waarvoor je wilt betalen en klaar. Een van deze opties is het ‘Beschermingsplan’. We krijgen regelmatig de vraag wat dit is en waarom je daarvoor zou kiezen? Daarom leggen we je hieronder uit wat we bedoelen met ons beschermingsplan.

Verlies van werk, echtscheiding of overlijden

Bij XLEasy garanderen we private lease voor een scherp, maandelijks bedrag, zodat je zorgeloos kunt genieten van je nieuwe auto. Wat we helaas niet kunnen garanderen is dat je gedurende de looptijd van de private lease niet wordt geconfronteerd met heel vervelende dingen waardoor je de private leaseovereenkomst moet beëindigen. We denken daarbij aan het verlies van werk, echtscheiding of zelfs overlijden.

Opzeggen leaseovereenkomst

Als onverhoopt één van deze gebeurtenissen jou overkomt, zul jij of zullen je nabestaanden de maandelijkse premie niet meer willen of kunnen betalen. Vanzelfsprekend kun je dan de private leaseovereenkomst opzeggen, maar afhankelijk van de al betaalde termijnen, dien je alsnog 40% van de resterende termijnbedragen betalen. Als je dit wilt voorkomen, kun je kiezen voor het Beschermingsplan.

Zonder kosten je leaseovereenkomst opzeggen

Door deel te nemen aan het Beschermingsplan stijgt weliswaar het maandelijkse termijnbedrag, maar je kunt dan wel zonder kosten je private leaseovereenkomst beëindigen als er sprake is van een van deze situaties:

  • Niet vrijwillig ontslag
  • Inkomensverlies door echtscheiding
  • Overlijden van een van de contractanten

Als je deelneemt aan het Beschermingsplan en je hebt tot dat moment de maandelijkse private leasetermijnen betaald, dan kun je de private leaseovereenkomst met een opzegtermijn van twee maanden zonder kosten opzeggen. Dat betekent dat je na die twee maandelijkse termijnen van je private leaseovereenkomst af bent.

Meer weten?

Wil je meer weten over het Beschermingsplan of over het beëindigen van een private leaseovereenkomst, lees dan de aanvullende voorwaarden of neem contact op met ons.