info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Private lease en bijtelling

Een veelgestelde vraag bij XLEasy; betaal ik bij private lease ook bijtelling? Het antwoord hierop is heel simpel; nee. Bij private lease betaal je alleen je leasebedrag, bijtelling is hierbij niet van toepassing.

Private leasen versus zakelijk leasen

Eén van de voordelen van private leasen versus zakelijk leasen is het ontbreken van bijtelling. Waar je bij zakelijk leasen iedere maand een percentage over de fiscale waarde (voertuigprijs + opties) van de auto af moet dragen aan de fiscus is dat bij private leasen niet het geval.

Waarom bijtelling betalen?

De reden dat men in Nederland bijtelling moet betalen over een zakelijke leaseauto is; de fiscus ziet een leaseauto als extra inkomen. En over inkomen moet belasting betaald worden. Het is lastig te zeggen wat gunstiger is; zakelijk leasen of private leasen. Er zijn veel verschillende zaken om op te letten, waaronder het aantal kilometers dat er per jaar gereden wordt en natuurlijk de verschillende leasetarieven.

Wil je meer informatie over dit onderwerp?

Wil je meer informatie over private leasen of zakelijk leasen via XLEasy of XLLease, neem dan gerust contact met ons op!