info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Private lease en het BKR

Vooraf BKR-check bij private lease

Bij private lease van een partij die opereert onder het Keurmerk Private Lease krijgt je altijd te maken met BKR-checks en BKR-registraties. Enerzijds wordt jouw historie bij het BKR-gecheckt voordat je een contract aangaat, anderzijds wordt jouw leasecontract geregistreerd bij het BKR.

Voordat je een private leasecontract aangaat bij XLEasy word je financieel getoetst. Een private lease contract zonder BKR-check is dus niet mogelijk. Tijdens deze financiële toetsing wordt een check gedaan bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Het BKR registreert alle financiële verplichtingen die jij op dit moment open hebt staan, denk hierbij aan;

  • Een mobiele telefoon die je op krediet hebt gekocht;
  • Persoonlijke leningen, bijvoorbeeld een financiering voor een verbouwing;
  • Producten gekocht op afbetaling (boven de €250);
  • Roodstanden op de bank.

Zaken die niet geregistreerd staan zijn verplichtingen onder de €250, zakelijke financieringen, studieschulden of onderhandse leningen (bij familie of vrienden).

Registratie van je leasecontract bij het BKR

Nadat je een contract bij ons hebt afgesloten wordt er door ons een bedrag geregistreerd bij het BKR, onder de codering OA (operationele autolease). Bij het BKR wordt 100% van de totale som geregistreerd als krediet. Stel; je gaat voor €250 per maand voor 24 maanden een private lease contract aan, dan wordt er €6.000 geregistreerd.

Private lease met een negatieve BKR-codering

Als je een negatieve BKR-codering hebt opgelopen betekent dit dat je een achterstand hebt op één van je financiële verplichtingen. Een negatieve BKR-codering krijg je als je financiële verplichtingen 2 maanden niet nakomt. Deze negatieve codering zorgt ervoor dat je geen nieuwe financiële verplichtingen aan kunt gaan als de achterstand niet hersteld is. Als een achterstand zeer recent hersteld is kan het zijn dat kredietverstrekkers nog niet direct nieuwe verplichtingen aan willen gaan.

Bij XLEasy geldt de regel; als een codering recenter dan 5 jaar geleden opgelopen is gaan wij geen nieuwe overeenkomst aan.

Controleer hier of je in aanmerking komt voor private lease.