info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Hoe werkt de verzekering van private leaseauto’s?

XLEasy betaalt zelf de kosten voor alle reparaties, met uitzondering van een maximaal eigen risico voor de private leaserijder van 500 euro per niet verhaalbare schade. Het is uiteraard mogelijk om dit eigen risico te verlagen. Verder voorziet XLEasy je standaard van een Schadeverzekering Inzittenden - SVI waardoor jij en de rest van de inzittende zijn verzekerd voor lichamenlijke en materiële schade. 

Schade repareren of niet?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, is het gezegde. Dat geldt zeker voor autorijden. Met zoveel medeweggebruikers is een foutje snel gemaakt en zit je met schade en dat is altijd vervelend. Als je zelf eigenaar bent van je auto dan kun je ervoor kiezen om de schade te laten repareren of niet. Repareer je de schade niet, dan is de kans groot dat je auto bij verkoop minder opbrengt, maar die afweging maak je als auto-eigenaar zelf.

Omdat je in dit geval niet zelf de eigenaar bent van de auto. Vragen wij je om je schade altijd te melden via dit formulier. Zo kunnen wij bepalen of de auto wel of niet gerepareerd dient te worden. Dit is onder andere afhankelijk van de grote van de schade en in welke fase van je leasecontract je je bevind. Aan het einde van het contract zal een kleine schade vaak niet meer gerepareerd worden. 

Normale gebruiksschade of niet acceptabele schade

Bij het inleveren van de auto maakt XLEasy onderscheid tussen normale gebruiksschade en niet acceptabele schade. Normale gebruiksschade is schade die samenhangt met regulier gebruik van de auto. Deze gebruiksschade hoeft niet te worden gerepareerd. Het is tenslotte niet realistisch om te verwachten dat een auto die een aantal jaar is gebruikt in nieuwstaat wordt ingeleverd.

Niet acceptabele schade moet wel worden gerepareerd en wel zo snel mogelijk nadat deze is ontstaan. Dat kan bij gespecialiseerde autoreparatiebedrijven die XLEasy aanwijst. De kosten voor de reparatie zijn voor XLEasy al geldt er wel een eigen risico van 500 Euro. Het is mogelijk om dit te verlagen naar 250 euro of 125 euro. 

 

Innameprotocol

Omdat we bij XLEasy hechten aan transparantie hebben we een innameprotocol opgesteld dat gedetailleerd beschrijft wat we verstaan onder normale gebruiksschade en wat we verstaan onder niet acceptabele schade. Daarmee willen we discussie bij het inleveren zoveel mogelijk voorkomen.