info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Private lease

Bij private lease kun je in ruil voor een vast maandbedrag, elke dag van de week beschikken over een nieuwe auto. Je hoeft hiervoor geen eigen geld in te leggen, dus ook je zuurverdiende spaargeld niet aan te breken. Je kiest jouw droomauto, stelt hem naar eigen wens samen en binnen afzienbare tijd kun je hem ophalen. Ondanks deze flexibiliteit is private lease in sommige gevallen goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe auto. Je hoeft alleen het vaste maandelijkse bedrag, de brandstofkosten en eventuele boetes te betalen. Dat is private lease bij XLEasy, de nieuwe vorm van mobiliteit.

Wil je meer informatie over de ins en outs van private lease? Download dan het e-book: Wat moet je weten over private lease?

Download ons e-book >

img1472131875

Met private lease kies je zelf een nieuwe auto, inclusief alle extra’s en accessoires. Daarna spreek je af hoeveel maanden je ermee wilt rijden en hoeveel kilometer per jaar je ermee verwacht te rijden. Op basis daarvan berekenen wij je vaste maandelijkse premie. Alles heel transparant via de 4 stappen methode
Naast de maandelijkse premie, parkeerkosten, brandstofkosten en eventuele boetes zijn alle kosten voor XLEasy. Dus geen zorgen over afschrijving, restwaarde en inruilprijs.

Enkele voordelen van private lease:
Een aantal jaar in een gloednieuwe auto rijden tegen een gunstig, maandelijks bedrag. Er is geen sprake van borg. De maandelijkse premie is NIET afhankelijk van het aantal jaren dat je schadevrij hebt gereden. Private lease bij XLEasy is voor iedereen. Of je nu 18 bent of 65+, iedereen betaalt dezelfde, lage premie. Het is daarnaast mogelijk om je huidige auto in te ruilen.

Wat is goedkoper, private lease of kopen? Doorgaans is private lease zeer geschikt en goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe auto. Omdat XLEasy vele auto's tegelijk inkoopt kunnen we scherpe tarieven aanbieden. In het maandbedrag zitten onderhoud en verzekeringen inbegrepen. Wil je privé een auto leasen dan is er bovendien, in tegenstelling tot zakelijk auto leasen, geen sprake van bijtelling.

Op zoek naar extra voordeel op je nieuwe auto? Kijk dan naar de XLEasy Top Deals. Dat zijn auto’s die we extra scherp kunnen inkopen. Het zijn uitstekende auto’s, betrouwbaar, veilig, comfortabel en zéér aantrekkelijk geprijsd. Door te kiezen voor één van onze XLEasy Top Deals rij je dus nóg voordeliger in je gloednieuwe auto. Houd onze website in de gaten voor de laatste scherpe private leaseauto aanbiedingen.

Elektrische auto’s worden met de dag populairder. Dit komt mede doordat elektrische auto’s geen kooldioxide of stikstof uitstoten. Aan de kostenkant scheelt het dat elektrische auto’s niet rijden op dure benzine of diesel, maar op goedkope elektriciteit. En omdat ze vanaf de bodem compleet nieuw ontwikkeld zijn, zien we de nieuwste technieken aanwezig. Overweeg je om  prive een elektrische auto te leasen? Bekijk dan onze modellen en neem dan contact op voor persoonlijk advies.


Een lease auto privé rijden wordt steeds aantrekkelijker. Dat is geen wonder, want voor een relatief laag, vast bedrag per maand kun je onbezorgd in je nieuwe auto rondrijden in Nederland, maar ook in vrijwel alle andere Europese landen. Daarbij komen onderhoud of reparaties voor kosten van XLEasy. Dat scheelt een boel zorgen. En door de schaalvoordelen van XLEasy is private lease vaak nog goedkoper ook! Hoe goedkoop? Dat is afhankelijk van veel factoren.

Looptijd
Zo heeft de looptijd van het leasecontract en belangrijk effect op het vaste maandbedrag. Want elk jaar dat je langer doorrijdt met je leaseauto, betekent een lagere afschrijving en dus ook een lager vast maandelijks bedrag.

Kilometers
Het aantal kilometers per jaar dat je verwacht te rijden heeft eveneens effect op het maandbedrag, want als je meer kilometers per jaar rijdt, neemt de slijtage toe en daarmee ook het aantal onderhoudsbeurten. Lees hier meer over hoe XLEasy met schade en pech omgaat.

Keuze van de auto
Verder heeft de auto van je keuze uiteraard invloed op het maandelijkse bedrag. Het is vanzelfsprekend dat een compacte, kleine auto een een lager maandelijks bedrag tot gevolg heeft dan grote, ruime auto.

Als het gaat om het afsluiten van een private leasecontract kijken we bij XLEasy goed naar je financiële situatie. Je moet tenslotte wel in staat zijn om gedurende de volledige looptijd maandelijks een vast bedrag te kunnen betalen. De BKR-check is daarbij voor ons van belang. Lees hier meer over de acceptatievoorwaarden van XLEasy.

Voordelig particulier leasen

"Altijd bereid om je te helpen bij al je vragen. Snelle service en afhandeling. Ben heel blij met de nieuwe auto. Beveel XLEasy zeker aan, 1 week na opzegtermijn kon ik de auto al halen, top!"

Lees hier de referenties

Private lease bij XLEasy is een compleet product dat erop is gericht om je te ontzorgen. Jij kiest zelf de auto waarin je wilt rijden, met alle opties die je wenst en die financieel binnen jouw bereik liggen. In ruil betaal je daarvoor elke maand een vast bedrag aan XLEasy. Dat ontzorgen gaat best ver, want XLEasy regelt heel veel zaken voor je, zodat je daar zelf niet aan hoeft te denken, zoals:

 • Reparatie en onderhoud
 • Pechhulp
 • Vervangend vervoer in Nederland bij schade en onderhoud na 72 uur
 • Motorrijtuigenbelasting
 • WA verzekering
 • All-risk verzekering
 • Vervanging van banden bij slijtage

Naast het vaste maandelijkse bedrag, betaal je alleen nog de kosten voor het gebruik, zoals brandstof, parkeerkosten en eventuele boetes. Een lease auto privé rijden is bij XLEasy opvallend betaalbaar.


Private lease is enorm populair en met reden. Of je nu 18 bent of 65+, iedereen met een rijbewijs kan een private leasecontract aangaan. Een borgsom is niet nodig en ook kijken we niet naar het aantal schadevrije jaren. Je rijdt in een gloednieuwe wagen zonder kilometers op de klok die je zelf hebt uitgezocht en samengesteld. Je weet dus precies waarvoor je betaalt. Heb je al een auto en wil je deze inruilen voordat het leasecontract begint? Dan helpen we je met de verkoop, zodat je er een goede prijs voor krijgt.


Natuurlijk zijn er aan het contract ook een paar voorwaarden verbonden. De overeenkomst is niet vrij opzegbaar, maar je kunt je wel verzekeren tegen onvoorziene situaties, zoals verlies van inkomen of een echtscheiding. Ook krijg je bij het afsluiten van je contract een BKR-registratie, zodat je bij het aanvragen van andere financiering de juiste afweging maakt. Uiteraard ben je geen eigenaar van de auto en lever je het voertuig na afloop van je leasecontract weer bij XLEasy in. Je loopt dus geen risico bij de verkoop van je auto en je hebt geen onzekerheid over de restwaarde.


Private lease biedt enorm veel voordelen als het gaat om ontzorgen en weten wat je te wachten staat. Ook al is de auto niet je eigendom, voor het dagelijks gebruik maakt dat niet uit. Zo kun je bijvoorbeeld voor je leaseauto gewoon een parkeervergunning aanvragen. Voor periodiek onderhoud komt iedere garage die door de importeur is goedgekeurd in aanmerking. Verder kun je alle landen bezoeken die op de groene kaart – het internationale verzekeringsbewijs- vermeld worden. Leasen zonder een vast contract is geen probleem en ben je zzp’er, dan is prive leasen in sommige gevallen voordeliger dan zakelijk leasen. Bekijk nu al onze veelgestelde vragen en wil je liever een persoonlijk advies? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze leaseadviseurs.


Wat is private lease?

Bij private lease kun je in ruil voor een vast maandbedrag, elke dag van de week, 24 uur per dag beschikken over een nieuwe auto. Je hoeft dus geen lening af te sluiten. Ook hoef je niet eerst te sparen. Je kiest jouw droomauto, stelt hem naar eigen wens samen en na een paar dagen kun je hem ophalen. Zo simpel is. Je hoeft alleen het vaste maandelijkse bedrag, de brandstofkosten en eventuele boetes te betalen. Dat is private lease bij XLEasy, de nieuwe vorm van mobiliteit.

Wat zijn de voordelen ?

Private lease is een zeer compleet product. Je weet van tevoren waar je voor betaalt en bij dit bedrag is alles inbegrepen, behalve tanken.

De voordelen:

 • Inclusief - Een abonnement is inclusief afschrijving en rente van de auto, onderhoud, wegenbelasting, all-risk verzekering en pechhulp in binnen- en buitenland
 • Voor iedereen - Bij XLEasy is er geen sprake van een leeftijdsgrens, je mag bij ons leasen als je 18 jaar bent, maar ook als je 65+ bent.
 • Geen borg - Je betaalt geen borgsom als je de auto ophaalt, je hoeft dus geen spaargeld te investeren. Wel is het mogelijk een vooruitbetaling te doen.
 • Inruil mogelijk - We helpen je met de inruil van je huidige auto
 • Gloednieuwe auto - Je rijdt altijd een gloednieuwe auto zonder kilometers op de teller.
 • Geen schadevrije jaren - Je hebt geen schadevrije jaren nodig. Ideaal voor starters dus!
 • Lees meer over de voordelen

Is een lease auto privé rijden goedkoper dan kopen?

Een vraag die we bij XLEasy vaak krijgen; moet ik private leasen of kopen? Uiteraard helpen we onze klanten graag verder, maar we geven wel altijd eerlijk advies.

Of prive leasen rendabel en aantrekkelijk is, is een vraag waar je geen eenzijdig antwoord op kunt geven, omdat het simpelweg van tevoren niet vast te stellen is. Het nadeel van het kopen van een auto is dat je niet weet wat je aan zaken als onderhoud kwijt gaat zijn. Daarnaast betaal je bij het kopen van een auto uiteraard de aanschafwaarde van de auto en wordt de auto ook minder waard. Dit zijn onzekere componenten die je bij private lease niet hebt. De rente, afschrijving en onderhoud zijn namelijk inbegrepen in je leasetarief.

Wat is de levertijd van de leaseauto?

De levertijd is per auto verschillend. Auto’s die op voorraad staan, zijn vaak al met ongeveer 2 tot 3 weken leverbaar. Zo hebben we bijvoorbeeld altijd de zogenaamde 'XLEasy Deals', dit zijn auto's met een scherp tarief en ze zijn bijna altijd snel leverbaar.

Sluit ik een lening af als ik kies voor private lease?

Private Lease is niet hetzelfde als een lening. Je gaat wel een langlopende financiële verplichting aan die bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) geregistreerd wordt. XLEasy vindt het belangrijk dat je niet in de financiële problemen komt. Daarom wordt altijd uitgebreid getoetst of het voor jou verstandig is.

Betaal ik bijtelling?

Nee, dit is niet van toepassing als je jouw lease auto privé rijdt. Je betaalt enkel het overeengekomen maandbedrag. 

Bekijk onze kennisbank voor nog meer veelgestelde vragen.