info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Met de kinderen in de private leaseauto op vakantie: 10 Tips

02 - 07 - 2020

Nieuwsoverzicht

Zelf bepalen hoe laat je vertrekt, waar en wanneer je wilt stoppen en hoeveel je meeneemt. Met een autovakantie kun je gaan en staan waar en wanneer je wilt. Je hoeft niet in een rij te wachten voordat het vliegtuig vertrekt. 

Het heeft wel één nadeel. Reizen met een auto duurt langer dan reizen met een vliegtuig. En ouders die al eerder met de kinderen op vakantie zijn geweest, weten dat de reistijd invloed kan hebben op hun gedrag. 

Dus hoe houd je de kinderen rustig tijdens de autovakantie?

10 tips voor tijdens het autorijden:

  1. Vertrek in de nacht of voor de nacht. Door te vertrekken voor, of tijdens de slaaptijd van de kinderen, verkort je hun reistijd. De kinderen hebben een moment van rust en jij kunt verder rijden zonder hectiek.

  2. Als de kinderen jong zijn kan het helpen om als ouder ook even achterin te zitten. Dit houdt de kinderen rustig of help hun om in slaap te komen.

  3. Laat de kinderen hun eigen kussen meenemen, wellicht zelfs een fleecedeken. Deze nemen weinig ruimte in, maar geven net wat meer comfort.

  4. Plaats een zonnescherm voor de achterramen. Wanneer het te heet wordt in de auto worden de kinderen onrustig. Het zonnescherm houdt de auto koel.

  5. Neem een tablet, laptop of mobiele dvd-speler mee zodat de kinderen tijdens het rijden series en films kunnen kijken. Bij gebruik van Netflix kan je deze van tevoren downloaden.

  6. Neem kleine spelletjes mee om in de auto te spelen. Handige voorbeelden zijn: “Wie ben ik” en “Kwartet’.

  7. Neem verschillende spullen mee. Tijdens een reis is het leuk om op de tablet te kijken of een kaartspel te spelen. Kinderen kunnen echter snel afgeleid raken, neem daarom verschillende spullen mee zoals: mp4 spelers en tijdschriften.

  8. Neem voldoende drinken mee. Voldoende drinken is zeer belangrijk maar geef deze niet direct aan de kinderen. Voor je het weet sta je bij een tankstation omdat de kinderen naar het toilet moeten.

  9. Haal voornamelijk drinkpakjes en geen flessen. Met flessen wordt snel geknoeid in de auto.

  10. Geef gezonde snoep. Snoepen is een belangrijk onderdeel van de reis en vaak iets waar kinderen naar uitkijken. De snoepjes hoeven echter geen suikerbommen te zijn. 

Tot slot

Een vakantie in je private leaseauto met de kinderen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Bereid je goed voor door de juiste spullen mee te nemen en geef op tijd aan hoe lang de reis zal duren. Wanneer de reis echt lang duurt is overnachten geen overbodige luxe. Overnachten creëert rust bij de kinderen en kan op zichzelf al een leuke ervaring zijn.

Tijdens de vakantie wilt u natuurlijk dat alles goed verloopt. Toch kan het voorkomen dat er iets mis gaat waardoor u onverhoopt met pech langs de kant staat. Mocht dit gebeuren dan kunt u contact opnemen met de mobiliteitsservice van het merk van de auto. Heeft dit merk geen mobiliteitsservice? In dat geval kun je contact opnemen met de ANWB Alarmlijn.

Heeft u nog vragen over de vakantie en de leaseovereenkomst? Dan kunt u ons altijd bereiken op 033 479 17 65. Ook vanuit het buitenland.