info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Wat zijn nu precies de voor en nadelen van private lease?

Wat zijn de voor en nadelen van private lease?

Private lease is een product/dienst waar de laatste tijd steeds meer vraag naar is. Vooral de zorgeloosheid in combinatie met de duidelijke kosten achter private leasen maken het zeer populair. Natuurlijk helpen we jou bij XLEasy graag verder met het private lease product, maar we willen je ook graag informeren over wat private leasen nu precies is. Wat zijn precies de voor en nadelen van private lease?

De voordelen van private lease

Het is een zeer compleet product. Je weet van tevoren waar je voor betaalt en bij dit bedrag is alles (behalve tanken) inbegrepen. Private lease is:

 1. Inclusief
  Afschrijving van de auto (en rente), onderhoud (inclusief vervanging van banden bij slijtage wanneer nodig), wegenbelasting (houderschapsbelasting), all-risk verzekering van de auto met daarbij keuze voor de hoogte van het eigen risico, een schade verzekering inzittende, kosteloos inleveren van de auto bij overlijden, scheiding of onvrijwillige werkloosheid, pechhulp in binnen- en buitenland en standaard vervangend vervoer in Nederland na 24 uur.

 2. Geen borgsom nodig
  Bij XLEasy betaal je geen borgsom als je de auto ophaalt, je hoeft dus geen spaargeld te investeren.

 3. Inruil mogelijk
  Wij helpen je bij de inruil van je huidige auto.

 4. Gloednieuwe auto
  Je rijdt altijd een gloednieuwe auto. Bij XLEasy rijd je in een nieuwe auto zonder kilometers op de klok.

 5. Geen schadevrije jaren
  Je hebt geen schadevrije jaren nodig. XLEasy rekent geen meer- of minderprijs voor schadevrije jaren, waar andere partijen dit soms wel doen; ideaal voor starters dus! Daarnaast bouw je als starter wél schadevrije jaren op, deze zijn achteraf bij ons op te vragen.

De voorwaarden/nadelen van private lease

Natuurlijk hangen er wel voorwaarden aan het contract dat je aangaat, voorwaarden waar je van tevoren goed bij stil moet staan. Hieronder de belangrijkste opgesomd:

 1. Overeenkomst
  Het contract is niet vrij opzegbaar. Als je een contract met elkaar aangaat kun je niet zomaar de auto inleveren. Wel ben je verzekerd tegen onvoorziene situaties, bijvoorbeeld verlies van inkomen of echtscheiding. Bekijk hierover meer in de aanvullende voorwaarden.

 2. BKR registratie
  Je krijgt een BKR-registratie. Normaal gesproken heb je hier geen last van, maar indien je van plan bent om bijvoorbeeld in de nabije toekomst een hypotheek of andere financiering af te sluiten kan je hier wellicht hinder van gaan ondervinden. Houd hier dus goed rekening mee bij het afsluiten van je contract;

 3. Eigendom auto
  Je bent geen eigenaar van de auto. Na afloop van je leasecontract moet je de auto weer inleveren bij XLEasy, wij blijven namelijk eigenaar van de auto. Aan de andere kant misschien ook wel fijn, je zit namelijk niet iedere 5 jaar met de verkoop van een auto en de onzekerheid van de restwaarde, dat risico ligt bij ons.

Vrijblijvend de mogelijkheden doornemen?

Wil je eens vrijblijvend met één van de XLEasy adviseurs om tafel om de voor en nadelen van private lease te bespreken? Neem dan gerust contact op door het contactformulier in te vullen, door te mailen naar info@xleasy.nl of door te bellen naar 033 - 479 17 65.