info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Aantrekkelijke voorwaarden in een onzekere tijd

10 - 03 - 2022

Nieuwsoverzicht

Vandaag de dag leven we in een tijd voor onzekerheid kan zorgen. Corona is helaas nog niet helemaal uit ons leven verdwenen en de treurige situatie in Oekraïne zorgt voor meer vraagtekens.

Deze mate van onzekerheid speelt vooral een rol wanneer je grote uitgaven moet doen. Want is dit nu wel het goede moment om een auto aan te schaffen? Wat is dan verstandig?

Kopen of leasen?

Je zou zeggen dat je in een onzekere tijd het beste een auto kunt kopen. Wanneer je dan je baan verliest of om een andere reden van de auto af wilt kun je hem immers gewoon verkopen. Het nadeel hierbij is dat je mogelijk een aardig bedrag verliest door het verkopen van je auto in een onzekere tijd. Een onzekere tijd kan zorgen voor lagere auto prijzen, waardoor ook jij minder geld krijgt voor de auto die je verkoopt.

Maar is het dan nog steeds niet beter om een auto te kopen? Bij private lease zit je immers vast aan een contract waar je niet kosteloos vanaf komt. Gelukkig is dit bij XLEasy niet het geval. Bij ons heb je namelijk aantrekkelijke voorwaarden en denken we met je mee bij onvoorziene omstandigheden.

Kosteloos je private leaseauto inleveren

Ter bescherming van jou als consument hebben wij een aantal omstandigheden vastgesteld waarbij je je private leaseauto mag inleveren en je contract kosteloos kunt beëindigen. Dit is onder andere mogelijk wanneer je buiten je eigen schuld om je baan verliest. Door het grote verlies van inkomen begrijpen wij dat op dat moment de leaseauto mogelijk een blok aan je been wordt. Vandaar dat je dan op vertoning van een toekenningsbrief van het UWV je private leaseauto kosteloos mag inleveren. Wanneer je vervolgens weer voldoende inkomen hebt mag je zonder problemen weer een nieuwe auto gaan private leasen.

Op deze manier nemen wij een groot deel van de onzekerheid weg en kan je met gerust hart een splinternieuwe auto gaan rijden.

Wil je weten in welke situaties je het contract nog meer vroegtijdig mag beëindigen? Lees dan ons kennisbank artikel