info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Chiptekort en private lease, waar moet ik rekening mee houden?

24 - 08 - 2021

Nieuwsoverzicht

Waarschijnlijk heb je het al in het nieuws gelezen, er heerst op dit moment een chiptekort binnen de auto-industrie. Door een gebrek aan chips die nodig zijn om onder andere software in auto's te ontwikkelen kunnen autofabrikanten niet de benodigde productie aantallen behalen, waardoor de levertijd van auto’s oploopt.

Wat betekent dit voor de levertijd van auto's?

De exacte levertijd verschilt per model en is van tevoren lastig in te schatten. Daarom is het goed om wat speling te houden met de verwachte levertijd. Voor veel modellen wordt de levertijd nu ongeveer geschat op januari 2022, dit is echter geen garantie.

Volgens RTL Nieuws kan het chiptekort nog zeker 6 tot 12 maanden gaan duren. Het bouwen van chipmachines, de apparaten die chips maken, zijn niet zomaar gemaakt en de fabrieken zijn niet zo maar opgezet. Dat duurt zeker twee jaar. Die extra fabrieken worden wel gebouwd, maar dat zal dus nog wel even duren.

Wat te doen om toch snel te gaan rijden?

Uiteraard hebben we verschillende mogelijkheden waarmee je als private leaser toch snel de weg op kunt. Een belangrijke daarvan is het private leasen van een occasion. Je leaset dan een zo goed als nieuwe auto, die direct uit voorraad leverbaar is. Hierdoor hoef je niet te wachten tot de problemen rondom de chipleveringen zijn opgelost.

Naar occasion lease >