info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Een occasion Private Leasen?

06 - 09 - 2019

Nieuwsoverzicht

Een tweedehandsauto private leasen, doen jullie dat?

Wij krijgen vaak de vraag of wij ook jong gebruikte auto’s in de private lease aanbieden. Dat gebeurt soms, ook tegen tarieven die hoger liggen dan de tarieven voor een vergelijkbare nieuwe auto. Momenteel kiezen wij ervoor dit nog niet op deze manier aan te bieden. Hoe komt dit nou? Wij leggen het je uit!

Inkoopvoordeel op nieuwe auto’s

Leasemaatschappijen kopen op grote schaal nieuwe auto’s in, dit gaat gepaard met hoge kortingen. Deze kortingen zorgen ervoor dat een leasetarief heel scherp kan worden aangeboden. Wanneer een auto gebruikt is en als occasion aangeboden wordt zit er in verhouding minder korting op dan een nieuwe, daarnaast koop je occasions vaak niet in grote, maar in kleinere aantallen. Ook dat drukt het ‘inkoopvoordeel’.

Tariefstelling tweedehands private lease

Je zou verwachten dat een tweedehands auto goedkoper is. De auto heeft immers al wat afgeschreven en is dus minder waard dan een nieuwe auto. Echter, er wordt bij de tariefstelling niet alleen gekeken naar de restwaarde. Onderhouds-, reparatiekosten en de inkoopprijs die de leasemaatschappij voor de auto betaalt wegen ook mee.

Waardevermindering en onderhoud

Zoals we net al verteld hebben wordt bij de tariefstelling rekening gehouden met de inkoop, restwaarde, onderhouds- en reparatiekosten. Bij een nieuwe auto daalt de waarde sneller dan bij een tweedehandsauto, daarentegen heeft een nieuwe auto aanzienlijk minder onderhoudskosten dan een tweedehands auto.

De tarieven zullen hierdoor dus niet veel van elkaar verschillen en als je dan de keuze tussen een nieuwe en een gebruikte auto moet maken, dan is het toch verleidelijk om voor een nieuwe auto te kiezen!

Kiezen voor een nieuwe auto

Mocht je nog twijfels hebben of bijvoorbeeld voor een occasion willen kiezen omdat deze snel leverbaar zijn, dan denken we graag met je mee. Ook van nieuwe auto’s zijn er vaak auto’s in het land op voorraad, wij kunnen snel voor je schakelen om te kijken of de auto van je dromen hier tussen staat om je snel op weg te krijgen. Daarnaast is een nieuwe auto rijden toch ook wel erg leuk en luxe! Het is nog steeds mogelijk om een auto naar jouw smaak samen te stellen en nieuw te bestellen, bel gerust of stuur een e-mail, samen kijken we graag naar de ideale auto voor jou!