info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Private leaserijder wil aanbieder met het Keurmerk Private Lease

07 - 10 - 2016

Nieuwsoverzicht

Bij de keuze van een private lease aanbieder kiest 39% van de Nederlanders voor een aanbieder die werkt met de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease. Van diegenen die al interesse hebben in private lease, is het zelfs 54%, blijkt uit GfK-onderzoek.
Ondanks dat het Keurmerk Private Lease pas sinds februari 2016 bestaat, is 19% van het algemeen publiek al bekend met het keurmerk. Van de geïnteresseerden is het zelfs 47%, blijkt uit een online panel dat GfK onder 1.031 respondenten heeft uitgevoerd. Het merendeel van alle onderzochte groepen zal kijken naar een keurmerk bij het kiezen van een aanbieder, en dit is zelfs voor meer dan 40% doorslaggevend. Dit laat zien dat voor een relatief nieuw product als private lease de consument behoefte heeft aan zekerheid en een private leasecontract liever afsluit met het Keurmerk Private Lease.

Eerlijke voorwaarden en keuzevrijheid
Het Keurmerk Private lease beschermt consumenten door met leasemaatschappijen afspraken te maken over: eerlijke voorwaarden, een compleet product, bescherming tegen te hoge financiële lasten, 14 dagen bedenktijd en zekerheid bij klachten. Omdat op de private autoleasemarkt steeds meer aanbieders komen met verschillende voorwaarden en regels, heeft de Stichting Keurmerk Private Lease in samenwerking met de Consumentenbond begin dit jaar het Keurmerk Private Lease geïntroduceerd. Veel aanbieders hebben het keurmerk al behaald, waardoor de consument keuzevrijheid en vergelijkingsmogelijkheden heeft om de juiste en passende auto te kiezen.

Over het onderzoek
Onderzoeksbureau GfK heeft het online panel onder 1.031 respondenten uitgevoerd. Het onderzoek is uitgevoerd in overeenstemming met het quality systeem van GfK dat is gecertificeerd volgens de normen van NEN-EN-ISO 9001, ISO 20252 en ISO 26362.