info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Wat is de levertijd op een private lease auto?

22 - 11 - 2018

Nieuwsoverzicht

Wat is de levertijd op de private lease auto’s van XLEasy aan het einde van het jaar?

Een vraag die uiteraard vaak aan ons gesteld wordt. Op deze vraag is geen eentonig en duidelijk antwoord, maar we proberen in dit artikel toch zoveel mogelijk duidelijkheid te scheppen!

Waarom pas afleveren in januari?

Op het moment van schrijven zitten we aan het einde van het jaar en is de levertijd van de meeste auto´s inmiddels januari, zelfs als het gaat om voorraad. Waarom is dit precies? Dit heeft te maken met de datum waarop de auto na afloop van het contract weer terugkomt en de bijhorende restwaarde. Als een auto in december te naam gesteld wordt en ook terugkomt in december betekent het dat dezelfde auto niet meer in het jaar waarin hij terugkomt verkocht kan worden. Dit heeft negatieve gevolgen voor de restwaarde, want die auto wordt voor degene aan wie wij hem verkopen weer een jaar ouder en dus minder waard.

Auto’s met een registratiedatum

Toch zijn er uitzonderingen op deze regel, bijvoorbeeld als het gaat om auto’s die al een registratiedatum hebben. Deze auto’s kunnen na bestelling snel de weg op, ook in december! Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je de mogelijkheden weten om super snel de weg op te kunnen? XLEasy is flexibel en wij proberen je altijd zo snel mogelijk mobiel te krijgen. Neem gerust contact met ons op!