info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Private lease occasions bij XLEasy

26 - 10 - 2023

Nieuwsoverzicht

Private lease voor nieuwe auto’s doen we bij XLEasy al heel wat jaren. Wat begon in 2016 als dochteronderneming van XLLease is uiteindelijk een dochteronderneming van VWPFS geworden. Daarbij zijn er een hoop extra mogelijkheden bij gekomen. Eén van die mogelijkheden is het aanbieden van occasions.

Dagelijks komen er via ons moederbedrijf en aangesloten leasebedrijven tientallen auto’s per dag terug uit de lease. Een groot deel van deze auto’s worden via de handel verkocht aan dealers en andere partijen. Een deel van deze auto’s is echter geschikt om opnieuw in te zetten in de lease. Waarbij dit voorheen vooral voor de zakelijke lease werd gedaan, hebben wij dit nu samen uitgebreid naar de private lease. Door deze samenwerking heb je bij XLEasy nu ook de mogelijkheid tot het leasen van een jong gebruikte occasion.

Wat je kan verwachten bij het leasen van een occasion

Het grote voordeel wat wij hebben is dat alle occasion die wij aanbieden uit de vloot van ons moederbedrijf komen. Dit betekent dat wij altijd de eigenaar van de auto zijn geweest en bekend zijn met het gebruik van de auto en het bijhorende onderhoud. Dit zorgt ervoor dat wij betrouwbare en kwalitatieve goede auto’s kunnen inzetten?

We gaan echter nog een stapje verder door de auto’s zorgvuldig te selecteren. Zo vallen te oude auto’s automatisch af en auto’s met een relatief hoge kilometerstand ook. De grens van beide verschilt per model maar ligt meestal rond drie jaar en 60.000 kilometer. Hierdoor heb je altijd een relatief jonge auto met weinig kilometers. Nu kan een auto die voldoet aan deze eisen in sommige gevallen alsnog gebreken bevatten. Uiteraard worden deze auto’s zorgvuldig gecontroleerd en auto’s met gebreken eruit gefilterd. Denk hierbij aan auto’s waarin gerookt is, welke meerdere schades hebben die niet onder gebruikssporen vallen en auto’s met technische gebreken. Zo zorgen wij ervoor dat je een auto van goede kwaliteit krijgt.

Wat voor modellen zijn er allemaal? 

Zoals eerder benoemd komen de aangeboden auto’s terug uit de vloot van ons moederbedrijf en aangesloten leasemaatschappijen. Hierdoor is het aanbod van de auto’s erg divers, dit kan je ook terug zien op onze occasion pagina. Zo nu en dan hebben we een plukje auto’s die aardig vergelijkbaar zijn, die we tegelijkertijd kunnen aanbieden. Denk hierbij voorbeeld aan een aantal Volkswagen Polo’s of Volkswagen E-Golf’s. In andere gevallen vinden wij een auto interessant voor de private lease, maar hebben wij er geen hogere aantallen van. Ook dan bieden wij hem aan tussen ons aanbod. Zodat de keuze ruim blijft en er bijna altijd wel iets tussen staat wat aan je wensen voldoet.

Omdat het om leaseauto’s gaat zijn de auto’s vaak rijk uitgerust. Hierdoor doen ze bijna nooit onder  hun nieuwe opvolgers, maar zit het voordeel in de lagere prijs en dat ze snel leverbaar zijn. Elke occasion kan namelijk binnen twee weken na het tekenen van het contract bij jou thuis geleverd worden. Dit kan soms maanden wachten schelen ten opzichte van een nieuwe auto.

Wat krijg ik bij het leasen van een occasion?

Je krijgt natuurlijk de auto die jij hebt uitgekozen en waarvoor jij je contract hebt getekend. Zoals aangegeven wordt jouw auto op de gewenste locatie en dag afgeleverd. Dit wordt geregeld door onze partner Koopman, die gespecialiseerd zijn in het uitleveren van auto’s. Nadat jij je auto hebt ontvangen zal je leasecontract van start gaan en zal je het afgesproken maandtarief gaan betalen.

Naast dat je de door jou gekozen auto krijgt, krijg je dezelfde rechten als mensen die een nieuwe auto leasen. Dit betekent dat je onderhoud is inbegrepen, je wegenbelasting en de verzekering van de auto. Je recht hebt op vervangend vervoer na 24 uur (tegen een meerprijs kan dit per direct) en 24/7 pechhulp binnen heel Europa. Zo rij je onbezorgd in jouw private lease occasion van XLEasy.

Hoe kan ik een occasion leasen?

Het aanvragen van een occasion loopt net zoals bij het aanvragen van een nieuwe auto. Dit houdt in dat je je aanvraag gemakkelijk online kunt indienen. Op onze occasion pagina zoek je jouw gewenste auto uit. Heb je deze gevonden? Dan klik je op de betreffende auto waar je alle benodigde informatie van de auto vindt. Denk hierbij aan het bouwjaar, actuele kilometerstand en opties die er op de auto zitten. Is dit allemaal naar wens? Dan kan je aan de rechterkant een offerte aanvragen. Deze ontvang je vervolgens binnen twee werkdagen van ons per mail.

Ben je akkoord met de offerte? Dan gaan we het volgende traject in, oftewel de financiële toetsing. Hierbij toetsen wij of je voldoende inkomen hebt om de auto te kunnen private leasen. Wanneer dit het geval is ontvang je per mail het leasecontract van ons. Wanneer je deze getekend hebt geretourneerd wordt de levering van je auto in gang gezet. Koopman neemt contact met jou op om een leveringsafspraak te maken en met twee weken na het tekenen van je contract heb jij jouw private lease occasion voor de deur staan.

Heb jij naar aanleiding van dit artikel vragen? Dan kan jij ons bellen op 033-479 1765 of dit contactformulier invullen.