info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

PERSBERICHT

09 - 07 - 2018

Nieuwsoverzicht

 

Amersfoort, 6 juli 2018 - Volkswagen Pon Financial Services en PGA Nederland hebben overeenstemming bereikt om de Autohaas Groep over te nemen. De transactie is ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Naar verwachting zal de beoogde transactie nog voor het einde van het derde kwartaal 2018 definitief afgerond zijn.

Volkswagen Pon Financial Services is voornemens de leasemaatschappij van de Autohaas Groep over te nemen, waaronder de labels XLEasy, XLLease en XLRent vallen. Dit is in lijn met de groeistrategie van Volkswagen Pon Financial Services, die de afgelopen jaren al meerdere leaseportefeuilles heeft overgenomen. PGA Nederland neemt het dealerbedrijf over, inclusief het bij de groep behorende schadecentrum.

Autohaas Groep

Autohaas Groep, met vestigingen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen, is opgericht in 1930 en uitgegroeid tot een sterke mobiliteitspartner met een uitstekende reputatie. Met deze overname kan het bedrijf verder groeien en totale automobiliteit aan blijven bieden tegen een onderscheidend serviceniveau.

Volkswagen Pon Financial Services

Volkswagen Pon Financial Services behoort tot de top drie leasemaatschappijen in Nederland. Zij biedt zowel de zakelijke als particuliere klant op automotive toegesneden financiële, verzekerings-, lease- en mobiliteitsproducten aan. Deze producten zijn nauw met elkaar verbonden waardoor er totale vrijheid in mobiliteit aangeboden kan worden. Volkswagen Pon Financial Services heeft een intensieve samenwerking met het dealernetwerk van aandeelhouder Pon. Daarnaast heeft zij ook een universele tak voor de overige merken.