info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Private lease met inruil

Bij XLEasy krijgen we van klanten heel vaak de vraag of we ook auto’s inruilen. Want als een klant wegrijdt met een nieuwe auto, wat gebeurt er dan met de oude auto?

Dat is een goede vraag. Het antwoord is dat XLEasy een private leasemaatschappij is en geen autohandelaar. We ruilen zelf dus geen auto’s in, maar kunnen je wel helpen om een keuze te maken tussen de verschillende opties.

Wat te doen met je oude auto?

Voordat je kunt wegrijden in je nieuwe auto moet je nog wel besluiten wat je doet met je oude auto. Wil je hem inruilen bij de dealer waar je nieuwe leaseauto vandaan komt? Of zoek je zelf een koper? Hieronder leggen we de voor- en nadelen uit van beide opties.


Inruilen bij de dealer

XLEasy koopt nieuwe auto’s in bij dealers. Als je dat wilt, vragen we de dealer die je nieuwe auto levert om een voorstel om je oude auto over te nemen. Als je dat voorstel accepteert kun je die oude auto achterlaten en met je fonkelnieuwe auto bij de dealer wegrijden. Hartstikke makkelijk. Het nadeel van deze methode is dat dealers gewoonlijk relatief lage inruilprijzen bieden. Daarbij is dit enkel een optie wanneer je een nieuwe auto gaat leasen. Wanneer een occasion gaat leasen is dit geen mogelijkheid. 

Benodigde informatie
Kies je voor deze optie? Stuur ons dan de volgende informatie:

  • Foto’s van je auto vanuit alle kanten en ook foto’s van het interieur. Zorg ervoor dat de auto schoon en netjes op de foto’s staat;
  • De huidige kilometerstand;
  • Gebreken aan het voertuig, zoals schades, niet-werkende onderdelen, enzovoort.

Wij zullen deze informatie dan doorsturen naar de dealer die dan een inruilprijs bepaalt.


Zelf je oude auto verkopen

Een alternatief is om zelf je oude auto te verkopen. Je kunt bijvoorbeeld in je kennissenkring of bij je garage aangeven dat je auto te koop is. Ook kun je een pamflet op een achterruit plakken, zodat geïnteresseerden zien dat je auto te koop is. Wil je gebruik maken van moderne alternatieven? Via Facebook Marketplace kun je de auto zonder extra kosten te koop zetten, maar ook Marktplaats is een goede plek voor particulieren om auto’s te verkopen.

Online specialisten voor het verkopen van je auto
Verder zijn er diverse sites speciaal gericht op het verkopen van auto’s, zoals:


Tips voor het verkopen van je auto

  • Zorg dat je auto er aantrekkelijk uitziet. Dus reinig je auto van buiten en van binnen voordat je foto’s maakt of voordat je de auto laat zien aan aspirant kopers.
  • Wees eerlijk over verborgen gebreken, schades en uitvoering. Uiteindelijk komt het toch uit en kan de aspirant koper daardoor afzien van de deal of opnieuw willen onderhandelen over de prijs. Echt, eerlijk duurt het langst!

Kies een realistische verkoopprijs en laat je niet onder druk zetten. Als iemand je auto echt wil overnemen, betaalt hij of zij deze prijs. Laat je niet verleiden tot het verlagen van de prijs, het zal leiden tot verdere onderhandelingen, waardoor je uiteindelijk op een nog lagere prijs uit zult komen