info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Private lease automaat

We krijgen steeds vaker de vraag of bij private lease bij XLEasy ook gekozen kan worden voor een automaat. Natuurlijk is dat mogelijk! Hieronder gaan we in op de voordelen van het rijden met een automatische transmissie.

Comfortabel autorijden met private lease

Steeds meer mensen kiezen voor private lease bij XLEasy vanwege de voordelen. Zo kun je voor een aantrekkelijk, vast maandbedrag een nieuwe auto uitkiezen en daar een vast aantal jaar mee rondrijden, zonder je zorgen te hoeven maken over verzekeringen, onderhoud en wegenbelasting. Het enige wat je nog zelf moet doen is brandstof tanken of, als je een elektrische auto leaset, je auto te koppelen aan een laadpaal. Zo wordt autorijden wel heel comfortabel. 

Nóg comfortabeler autorijden

Kan het nóg comfortabeler? Jazeker! Het Nederlandse wegennet wordt steeds drukker, met files op snelwegen en secundaire wegen als gevolg. Dat betekent dat autorijden steeds meer verandert in filerijden, met heel veel optrekken, stilstaan en weer optrekken. In een gewone, handgeschakelde auto is autorijden in een file, ondanks de lage snelheid, toch nog intensief doordat je voortdurend moet schakelen. Rijden met een automatische transmissie vermindert het aantal handelingen bij het rijden in een file.

Als je in een auto met automatische transmissie rijdt, hoef je alleen maar gas te geven en te remmen. Daarmee beperk je het aantal handelingen dat je tijdens het autorijden moet uitvoeren. Zo kun je alle aandacht geven aan de verkeerssituatie om je heen en wordt autorijden veiliger en comfortabeler.  

Hoger brandstofverbruik?

Ben je bang voor een hoger brandstofverbruik als je voor een auto met automatische transmissie kiest? Dat is helemaal niet nodig! Vroeger verbruikten automaten inderdaad meer brandstof dan auto’s met een handgeschakelde transmissie, maar dat is allang niet meer zo. Sterker, bij onderzoeken blijkt een auto met een automatische transmissie zuiniger te zijn. Er is dus alle reden om te kiezen voor een automaat.

Aanbod auto's

Bij XLEasy vind je volop keuze als het gaat om auto’s met automatische transmissie. Kijk hier voor het aanbod.