info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Private lease contract

Een contract ondertekenen kan spannend zijn. Want door het plaatsen van je handtekening onderaan het contract ga je een rechtsgeldige overeenkomst aan. Of het nu gaat om het kopen van een huis, het kopen van een auto of een private leasecontract. Het zetten van je handtekening heeft nu eenmaal consequenties. 

Het is volkomen normaal dat je goed beslagen ten eis wilt komen, voordat je de handtekening zet. Wat staat er eigenlijk in het private leasecontract van XLEasy? Waarvoor teken je eigenlijk?

Wat staat er in een private leasecontract?

Bij XLEasy doen we ons best om transparant en duidelijk te zijn. Er staan in onze private leasecontracten geen kleine lettertjes. Er zijn geen verborgen voorwaarden. Onze contracten zijn kort en helder en bestaan uit zes onderdelen. Welke onderdelen dit zijn?

  1. Identificatie van de partijen
  2. Autogegevens
  3. Extra uitrusting
  4. Bijzondere voorwaarden
  5. Algemene voorwaarden
  6. Ondertekening


1. Identificatie van de partijen

Het contract begint met het beschrijven van de partijen die de overeenkomst aangaan. Naast de gegevens van XLEasy staan dan ook jouw naam, adres, geboortedatum en rijbewijsnummer op het contract. Met name het rijbewijsnummer is belangrijk. Want XLEasy mag alleen een auto leasen aan mensen die een rijbewijs hebben. Overigens staat bij jouw naam dat je de ‘lessee’ bent. Dat is niets om je zorgen over te maken, het is alleen de formele aanduiding van de partij die de auto leaset.

2. Autogegevens

Hier staat puntsgewijs een beschrijving van de auto die je hebt gekozen.

3. Extra uitrusting

Op deze plek in het contract staan de uitvoering van de auto en extra accessoires genoemd.

4. Bijzondere voorwaarden

Onder bijzondere voorwaarden vind je puntsgewijs alle opties die je hebt aangevinkt bij het samenstellen van de auto. Verder vind je hier ook de meerkilometerprijs en minderkilometerprijs. Kortom, het is goed om dit contractonderdeel goed te bekijken om te zien of alles klopt.

5. Algemene voorwaarden

In het gedeelte Algemen voorwaarden wordt verwezen naar de separate documenten waarin de voorwaarden zijn beschreven, zoals onder meer:

Het is belangrijk dat je deze documenten van tevoren hebt gekregen en doorgelezen, zodat je begrijpt wat er in staat. We hebben ons best gedaan om deze voorwaarden zo kort en helder mogelijk op te schrijven. Ons advies is om al deze documenten goed te bestuderen en eventuele vragen aan ons voor te leggen. 

6. Ondertekening

De ondertekening wijst zichzelf. In dit onderdeel zetten beide partijen hun handtekening en maken daarmee het contract officieel. Let er op dat ook de plaats en datum van ondertekening zijn ingevuld. Daarmee is ook de ingangsdatum van het contract vastgelegd.

Bedenktijd

Volgens het Keurmerk Private Lease heb je officieel 14 dagen bedenktijd na het ondertekenen van je private leasecontract. Dit is wettelijk verplicht, daarom houdt XLEasy zich hier ook aan. Zodra de bedenktijd verstreken is bestellen wij pas officieel de auto bij de dealer. Wil je het proces versnellen en afzien van je herroepingsrecht? Dan ben je van harte welkom bij ons op kantoor om de contracten te ondertekenen. Je krijgt dan een aangepast contract waarin is aangegeven dat je geen gebruik maakt van je herroepingsrecht. Na het tekenen van de contracten bestellen wij direct de auto bij de dealer, zodra de auto klaar staat nemen zij contact met je op voor het maken van een afspraak.