info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Private lease contract

Een contract ondertekenen kan spannend zijn. Want door het plaatsen van je handtekening onderaan het contract ga je een rechtsgeldige overeenkomst aan. Of het nu gaat om het kopen van een huis, het kopen van een auto of een private leasecontract. Het zetten van je handtekening heeft nu eenmaal consequenties. 

Het is volkomen normaal dat je goed beslagen ten eis wilt komen, voordat je de handtekening zet. Wat staat er eigenlijk in het private leasecontract van XLEasy? Waarvoor teken je eigenlijk?

Wat staat er in een private leasecontract?

Bij XLEasy doen we ons best om transparant en duidelijk te zijn. Er staan in onze private leasecontracten geen kleine lettertjes. Er zijn geen verborgen voorwaarden. Onze contracten zijn kort en helder en bestaan uit zes onderdelen. Welke onderdelen dit zijn?

  1. Identificatie van de partijen
  2. De inhoud van de overeenkomst
  3. Gegevens van de bestuurder en de leverende dealer
  4. Auto- en contractgegevens
  5. Leaseprijs
  6. Bijzonderheden
  7. Ondertekening
  8. Opties en Accessoires van de auto


1. Identificatie van de partijen

Het contract begint met het beschrijven van de partijen die de overeenkomst aangaan. Naast de gegevens van XLEasy staan dan ook jouw naam, adres en geboortedatum. 

2. De inhoud van de overeenkomst

Hier staat puntsgewijs beschreven waarvoor je akkoord geeft bij het tekenen van het contract. Zo wordt er verwezen naar de verschillende voorwaarden, de hoofdelijke aansprakelijkheid en de incassomachtiging. 

3. Gegevens van de bestuurder en leverende dealer

Hier vindt je nogmaals de informatie van de hoofdcontractant, die ook de tenaamstelling van de auto ontvangt. Uiteraard mag iedereen met een geldig rijbewijs in de auto rijden. De contractant(en) blijven echter eindverantwoordelijk voor de auto. Naast deze gegevens kan je ook zien welke dealer de auto aan je zal leveren. 

4. Auto- en contractgegevens

Hier staat de informatie over de auto die je hebt gekozen om te gaan leasen. Ook de vastgestelde looptijd en jaarkilometrage wordt genoemd. De aanvullende componenten van je contract worden los opgesomd. Zo kan je gemakkelijk zien of je bijvoorbeeld wel of geen winterbanden in je contract hebt en wat je eigen risico is. 

5. Leaseprijs

In dit gedeelte wordt de leaseprijs van je auto genoemd. Ook de prijs van je meer- en minder kilometers wordt hier genoemd. 

6. Bijzonderheden

Hier vind je een opsomming van bepaalde bijzonderheden die niet onder de eerder genoemde punten vallen. Zoals een gratis tank brandstof bij levering, de te betalen opzegvergoeding bij het vroegtijdig beëindigen van het contract en de mogelijkheid tot het overnemen van de auto. 

7. Ondertekening

Hier mag jij en de eventuele tweede contractant per akkoord je handtekening zetten. Op elke pagina mag je tevens onderaan een paraaf zetten. Wanneer wij het contract getekend hebben ontvangen zal de auto voor je worden besteld. 

8. Opties en Accessoires van de auto

Op de laatste pagina vindt je een opsomming van de extra's op je auto. Denk hierbij aan de kleur, een extra pakket of een trekhaak. 

Bedenktijd

Volgens het Keurmerk Private Lease heb je officieel 14 dagen bedenktijd na het ondertekenen van je private leasecontract. Dit is wettelijk verplicht, daarom houdt XLEasy zich hier ook aan. Zodra de bedenktijd verstreken is bestellen wij pas officieel de auto bij de dealer. Zodra de auto klaar staat nemen zij contact met je op voor het maken van een leveringsafspraak.