info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Welke documenten zijn nodig voor private lease?

Formulieren invullen en documenten overleggen. Veel mensen zien ertegen op. Daarom beperken we dit tot een minimum. XLEasy heeft slechts een aantal documenten nodig bij je aanvraag voor een private lease auto. Welke documenten we nodig hebben en waarom we ze willen hebben, leggen we hieronder uit.

Vertrouwelijk

We realiseren dat het aanleveren van documenten met privégegevens een beetje hinderlijk kan zijn. Daarom behandelen we je gegevens vertrouwelijk. Mensen die niets met je aanvraag te maken hebben, krijgen dus geen inzicht in je gegevens. Om jezelf te beschermen raden wij aan om foto's en BSN-nummers op de documenten af te schermen. Deze gegevens hebben wij namelijk niet nodig om je te toetsen. 

Waarom willen we deze documenten?

We hebben deze documenten nodig om je persoonsgegevens te controleren en om er zeker van te kunnen zijn dat je de vaste, maandelijkse leasetermijn kunt betalen. Je gaat met een private leaseovereenkomst namelijk voor langere tijd een betalingsverplichting aan. Door vooraf te controleren of je voldoende inkomsten hebt, beschermen we je tegen te hoge vaste, maandelijkse uitgaven.
 

Om welke documenten gaat het?

Hieronder een overzicht van de documenten die we nodig hebben om je aanvraag in behandeling te nemen.

  • Een kopie van je rijbewijs, van je ID of van je paspoort.
  • Een kopie van je loonstrook.
  • Een kopie van de bankpas waarvan je maandtarief mag worden afgeschreven
  • Afschrift van je huur of hypotheek

Met een kopie van je rijbewijs, ID of paspoort kunnen we verifiëren dat je bent, wie je aangeeft te zijn. Zo kunnen we fraude en eventueel witwaspraktijken voorkomen. Met je loonstrook controleren we of je voldoende verdient om de vaste, maandelijkse leasebedragen te kunnen betaling. 

Heb je geen vaste aanstelling? Dan willen we graag een kopie van een intentieverklaring van je werkgever of een kopie van een werkgeversverklaring ontvangen. Hiermee geeft je werkgever aan dat er een intentie is om je een vaste aanstelling te geven. Je kan deze verklaring hier downloaden

Ben je huurder of heb je een koopwoning? Dan willen we graag een screenshot of foto van de huurbetaling of hypotheekbetaling. Ook weer om te kunnen beoordelen of je het maandelijkse leasebedrag kunt betalen.  

Tenslotte willen we een aantal gegevens van je partner, als deze de aanvraag ook ondertekent. Het gaat dan om de volgende documenten:

  • Een kopie van het rijbewijs, het ID of het paspoort van je partner.
  • Een kopie van de loonstrook van je partner.
  • Een kopie van de intentie/werkgeversverklaring als je partner geen vast contract hebt

Niet in loondienst?

Wanneer je niet in loondienst bent maar een eigen onderneming hebt dan ontvangen wij graag in plaats van een loonstrook de aangifte inkomsten belasting van het laatste boekjaar.