info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Hoelang duurt een aanvraag bij XLEasy?

Als je de keuze voor je droomauto hebt gemaakt en de aanvraag hebt ingediend bij XLEasy dan begint het wachten totdat je nieuwe private leaseauto wordt afgeleverd. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk instappen en wegrijden in die auto. Het is dus niet zo vreemd dat klanten ons vragen hoe lang het duurt voordat hun auto wordt afgeleverd.

Van aanvraag tot aflevering

We begrijpen dat je ernaar verlangt om je nieuwe auto te showen aan je familie en kennissen. Alhoewel we er alles aan doen om het aanvraagproces te versnellen, kan het hele proces van aanvraag tot aflevering een aantal weken duren. Bij XLEasy doen we er alles aan om je aanvraag zo snel mogelijk te verwerken. Graag vertellen we uit welke stappen het aanvraagproces bestaat en hoe lang elke stap duurt.

Het aanvraagproces

Het aanvraagproces voor je nieuwe private leaseauto bestaat uit de volgende stappen.

Stap 1

Het aanvraagproces van je nieuwe private leaseauto begint met jouw aanvraag en je akkoord hierop. Vervolgens upload je je documenten voor de financiële toetsing. Meer informatie hierover kan je hier lezen. 

Stap 2

De door jou ingediende documenten voor de toetsing worden door de afdeling acceptatie getoetst. Hieruit zal blijken of je voldoende financiële draagkracht hebt om de auto te kunnen leasen. Wanneer je voldoende draagkracht hebt, zullen wij het contract opstellen en deze per mail naar je versturen. 

Stap 3

In deze stap teken je de contracten voor de leaseovereenkomst. Nadat de contracten zijn ondertekend, kun je er wettelijk binnen 14 dagen op terugkomen. Dit heet het herroepingsrecht. Na deze 14 dagen is het contract rechtsgeldig en bestellen we je auto.

Stap 4

Als de herroepingsperiode is afgelopen, bestellen we je nieuwe auto. Levertijden van auto’s zijn sterk afhankelijk van het type en fabrikant. Als we de bestelling hebben gedaan, vertelt de fabrikant ons wat de verwachte levertijd is. Uiteraard informeren we je daarover.

Je kunt natuurlijk ook een auto bestellen die op voorraad staat bij één van de dealers waarmee we samenwerken. Dat verkort de levertijd gewoonlijk tot ongeveer 3 weken. Een andere optie is het leasen van een occasion, deze zijn altijd met twee weken na het tekenen van het contract leverbaar. 

Wil je van tevoren weten wat de levertijd van een auto is? Op basis van onze ervaring kunnen we vaak goed inschatten wat de levertijd van een bepaalde auto is. Stel je er prijs op dat je auto snel wordt afgeleverd? Neem dan contact met ons op voordat je de aanvraag indient. We helpen je graag!