info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Kosteloos beëindigen private leasecontract

Kan ik mijn private leasecontract kosteloos vroegtijdig beëindigen? 

Een private leasecontract ga je voor een bepaalde tijd aan. Hierdoor gaan zowel jij als de leasemaatschappij bepaalde verplichtingen aan en kan het contract niet zomaar beëindigt worden. Echter begrijpen wij dat er bepaalde omstandigheden zijn die buiten je eigen macht liggen. Daarom hebben wij voor deze situaties het mogelijk gemaakt om je contract kosteloos vroegtjidg te beëindigen en je private leaseauto in te leveren. 

Bij welke omstandigheden kan ik mijn auto kosteloos vervroegd inleveren?

Ter bescherming van jou als consument hebben wij een aantal omstandigheden vastgesteld waarbij je je private leaseauto mag inleveren en je contract kosteloos kunt beëindigen.

Dit is onder andere mogelijk wanneer je buiten je eigen schuld om je baan verliest. Op vertoning van een toekenningsbrief van het UWV mag je jouw private leaseauto kosteloos inleveren. De tweede mogelijkheid is wanneer een van de contractanten komt te overlijden. In dat geval voldoet een officiële overlijdensakte om de auto vroegtijdig kosteloos in te leveren.

De laatste mogelijkheid geldt enkel wanneer je het contract bent aangegaan met de persoon waarmee je getrouwd bent. Staan jullie beide op het contract en hebben jullie besloten te gaan scheiden, dan dienen wij een officiële scheidingsakte te ontvangen waarna de auto kosteloos vroegtijdig ingeleverd kan worden. 

Meer informatie over bovenstaande kan je vinden in artikel 46 van onze aanvullende voorwaarden