info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Mobiliteitsbudget voor private lease

Een mobiliteitsbudget is een term die je de laatste jaren steeds vaker tegenkomt. Maar wat is een mobiliteitsbudget? Wat kan je ervan verwachten?

Een korte uitleg over het mobiliteitsbudget

Een mobiliteitsbudget is een bedrag dat je van jouw werkgever krijgt om je mobiliteit te financieren. Met dit bedrag kan je de kosten financieren die je maakt bij je woon-werkverkeer. Maar ook eventuele ritten naar klanten en relaties horen hier bij. Met een auto natuurlijk, maar wel met je eigen auto.

‘Mijn eigen auto wil ik daar niet voor gebruiken.’

Als je liever niet je privé auto wilt gebruiken, kan je in plaats daarvan ook een private leasecontract aangaan. Een private lease contract zorgt ervoor dat je standaard verzekerd bent met een WA & All Risk verzekering en een  Schade Verzekering Inzittenden (SVI). 

Voordelen voor werknemers

  • Meer overzicht en inzicht in de kosten. Er is doorgaans een maximum aan kosten en dit maximum is van tevoren vastgesteld. Door je mobiliteitsbudget te gebruiken voor een private leaseauto heb je beheersbare kosten en geen onverwachte verrassingen of kleine lettertjes.

  • Voor medewerkers geldt ook dat ze een vrije keuze hebben hoe ze met het mobiliteitsbudget omgaan.

  • Bovendien hoeven medewerkers geen bijtelling te betalen voor een private lease auto. Je betaalt maandelijks je leasebedrag. Als dit leasebedrag lager is dan wat je maandelijks netto aan mobiliteitsbudget uitgekeerd krijgt houd je dit ook nog eens op zak!

Meer weten?

Wil je meer weten over het mobiliteitsbudget of andere zaken omtrent (private) leasing? Neem dan contact op met XLEasy, we helpen je graag verder.