info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Private lease occasions

XLEasy hanteert zeer scherpe tarieven, maar toch krijgen we weleens de vraag of het niet nóg goedkoper kan door gebruikte auto’s te leasen in plaats van fonkelnieuwe auto’s.

Het lijkt voor de hand te liggen dat het maandtarief voor de private lease van een gebruikte auto veel lager ligt dan het maandtarief voor een nieuwe auto. Toch is dat niet zo. We willen dit graag uitleggen.


Opbouw van het maandtarief

In het maandtarief voor private lease zijn heel veel kostencomponenten opgenomen, zoals:

  • onderhoud
  • reparaties
  • verzekering
  • banden
  • afschrijving

Deze laatste post, afschrijving, vormt een substantieel deel van het maandtarief dat je betaalt voor de private lease van een nieuwe auto. Het is een logische gedachte om die kostencomponent te verlagen door een occasion te leasen. Want een occasion is goedkoper dan een nieuwe auto, waardoor de afschrijvingskosten ook lager zullen zijn. Deze aanname is niet altijd juist. Tweedehands auto’s zijn nu relatief duur in verhouding met nieuwe auto’s. Leasemaatschappijen dwingen op nieuwe auto’s enorm hoge kortingen af waardoor de nieuwprijs vaak vergelijkbaar is met tweedehands auto's.

Lagere afschrijving vs. meer onderhoud
De lagere afschrijvingskosten voor een tweedehandsauto worden vrijwel teniet worden gedaan door de hogere kosten voor onderhoud en reparaties en ook deze kostencomponenten moeten worden gedekt uit het maandtarief.

Zodoende is bij private lease het verschil tussen het maandtarief voor een nieuwe auto vrijwel gelijk aan het maandtarief voor een gebruikte auto. Het verschil is zo klein dat mensen die voor de keuze staan, gewoonlijk kiezen voor private lease van een nieuwe auto; uiteindelijk is het maandtarief vrijwel gelijk, maar je rijdt wel mooi in een nagelnieuwe auto.


XLEasy maakt klanten blij met private leaseauto van hun keuze

Toch heeft occasion lease ook voordelen ten opzichte van het leasen van een nieuwe auto. Het grootste voordeel hierbij is de snelle levertijd en daarom heeft XLEasy voor de klanten die graag snel willen rijden ook occasions in het aanbod.