info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Is private lease ook beschikbaar voor ondernemers?

Private lease van XLEasy heeft duidelijke voordelen ten opzichte van zelf een auto aanschaffen. Je rijdt voor een relatief laag, maandelijks bedrag een gloednieuwe auto, zonder zorgen over onderhoud, verzekeringen, wegenbelasting of pechhulp. Dit zijn aantrekkelijke voordelen voor iedereen, ook voor ondernemers.

Private lease aantrekkelijk voor ondernemers

Ondernemers kunnen natuurlijk gebruik maken van diverse zakelijke leaseconstructies, maar niets staat ze in de weg om te kiezen voor private lease. Door de kosten van de private lease zelf uit eigen zak te betalen in plaats van deze te boeken als zakelijke kosten voorkomen ondernemers dat privé gereden kilometers leiden tot privé bijtelling. Daar staat dan tegenover dat de btw die is verwerkt in de maandelijkse termijnen, niet kan worden afgetrokken van de omzetbelasting. 

Afhankelijk van het aantal gereden privékilometers kan de keuze voor private lease zeer aantrekkelijk zijn. Dat is de reden dat veel ondernemers kiezen voor private lease bij XLEasy. Maar als je, als ondernemer, kiest voor private lease, aan welke voorwaarden moet je dan voldoen?

Welke informatie moet je aanleveren bij een aanvraag?

Als ondernemer moet je, net particulieren, informatie aanleveren waaruit blijkt dat je voldoende inkomen hebt om aan de verplichtingen van private lease te voldoen. Daarnaast moet je, als toekomstig bestuurder van een leaseauto, in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Daarom moet je bij een aanvraag de volgende documenten aanleveren:

  • Kopie van je rijbewijs.
  • Kopie van je meest recente opgave van inkomstenbelasting.
  • Op naam gesteld bankafschrift van je hypotheek of huur.

Meer weten?

Ben je ondernemer en vraag je jezelf af of private lease ook voor jou interessant is? Bel ons of mail ons, we staan klaar om je vragen te beantwoorden.