info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Schadevrije jaren en private lease

Behoud van schadevrije jaren

Vaak krijgen wij de vraag of men schadevrije jaren bij ons kan opbouwen bij hun private lease contract en of men deze weer kan gebruiken bij het volgende contract. Belangrijk om te weten is dat XLEasy geen rekening houdt met schadevrije jaren bij het starten van een contract. Iedereen is welkom bij ons, wel of geen schade vrije jaren. Aan het einde van het leasecontract kan er, wanneer hier om wordt gevraagd een schadevrije jaren verklaring opgevraagd worden.

Database schadevrije jaren

Roy-data is een naam die vaak voorbij komt, dit is een database waarbij de schadevrije jaren door verzekeraars wordt bijgehouden. Mocht je je privé auto niet meer verzekeren omdat je een private lease contract hebt kan het zijn dat na een aantal jaar (hoeveel verschilt per verzekeraar) de opgebouwde schadevrije jaren van de verzekerde vervallen.

Ons advies is om de schadevrije jaren op te vragen bij je verzekeraar bij beëindiging van je verzekering om deze, bij een mogelijke nieuwe privé verzekering weer aan te bieden. De verzekeraar zou deze jaren dan weer kunnen gebruiken samen met de jaren die je bij de leasemaatschappij hebt opgebouwd om je een korting te geven welke overeenkomt met het aantal opgebouwde jaren die je aanlevert. Of de verzekeraar deze schadevrije jaren dan accepteert is overigens niet altijd zeker. Vanuit de VNA (Vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappijen) is een beroep gedaan op de verzekeraars om de schadevrije jaren verklaring van de leasemaatschappijen te accepteren.

Geen meerprijs voor mensen zonder schadevrije jaren

Zoals eerder gezegd is het bij XLEasy niet nodig om schadevrije jaren te hebben om in aanmerking te komen of om van een laag leasetarief te kunnen genieten, bij ons ben je altijd welkom! Wil je meer informatie over dit onderwerp of private lease in het algemeen? Neem dan contact op met XLEasy!