info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

SEPP - Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren

Elektrische auto’s zijn populair. Geen wonder, want elektrische auto’s bieden fantastische prestaties en zijn nog milieuvriendelijk ook. 

Elektrische auto’s hebben ook een keerzijde; het leasebedrag voor een elektrische auto ligt doorgaans hoger dan dat van een vergelijkbare auto die op benzine, diesel of autogas rijdt. Om dit nadeel te compenseren en zo het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren, heeft de Nederlandse Overheid sinds 4 juni 2020 een subsidieregeling ingesteld om milieuvriendelijk, elektrisch rijden te stimuleren: de SEPP.

De vraag is natuurlijk, kom je met een leaseauto van XLEasy in aanmerking komt voor deze subsidieregeling? 

Wat is de SEPP-regeling?

De afkorting SEPP staat voor Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren. De overheid heeft de SEPP ingesteld om het gebruik van compacte elektrische auto’s en elektrische middenklassers te stimuleren. Want terwijl het aantal verkochte elektrische auto’s in het dure segment recordhoogtes bereikt, bestaat het gros van de auto’s op onze snelwegen nog uit auto’s die rijden op benzine, gas of diesel. Door instelling van de SEPP-regeling hoopt de overheid te bereiken dat een groter aandeel van het Nederlandse wagenpark elektrisch gaat rijden om zo een flinke milieuwinst te realiseren. 

De SEPP geldt voor particulieren die een nieuwe of een tweedehands elektrische personenauto kopen óf leasen. Je komt dus ook in aanmerking voor deze regeling als je een nieuwe elektrische auto leaset bij XLEasy.

Meer informatie over de subsidie kan je hier op de website van de Rijksoverheid vinden. 

Hoe vraag je deze subsidie aan?

De regeling wordt uitgevoerd door de RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, een uitvoerende dienst voor zowel het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat als het Ministerie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Elk kalenderjaar stelt de overheid een budget beschikbaar voor de SEPP-regeling. Als het budget voor een jaar op is, worden aanvragen doorgezet naar het volgend jaar. 

Het aanvragen van deze subsidie kun je zelf doen op het moment dat de elektrische auto op jouw naam is gezet.

Meer informatie over hoe je de SEPP-subsidie aanvraagt vind je via deze link.