info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Schadeverzekering Inzittenden - SVI

De handige online calculator van XLEasy helpt je om snel en eenvoudig de auto van je dromen samen te stellen en vervolgens een offerte aan te vragen. Zo kies je in de Calculator de opties, kleur en uitvoering van de auto van je keuze. Een van deze opties is ‘SVI’. Wat houdt dit precies in? We vertellen je graag meer hierover. 

Schadeverzekering Inzittenden

De afkorting SVI staat voor Schadeverzekering Inzittenden. Het is een schadeverzekering die wij standaard gratis met je private leaseovereenkomst aanbieden. Met deze verzekering ontvangt iedere inzittende van de auto een schadevergoeding als bij een ongeval schade wordt geleden. Er is echter wel een max. aantal dat gelijk is aan het aantal zitplekken dat de auto heeft. Bij 5 inzittenden in een 4 persoons auto is dus niet iedereen verzekerd. Bij materiele schade kijkt de SVI of deze zaken vergoed worden. 

Aansprakelijkheid bij een Schadeverzekering inzittenden

Een Schadeverzekering Inzittenden vergoedt de schade van alle inzittenden bij een ongeval, inclusief je eigen schade. Daarbij wordt niet gekeken naar wie aansprakelijk is voor het ongeval, zelfs als jezelf aansprakelijk bent, keert deze verzekering een schadevergoeding uit. Zelfs in het geval dat geen aansprakelijke partij kan worden aangewezen keert deze schadeverzekering uit.

Ook voor materiële schade

Het voordeel van de Schadeverzekering Inzittenden ten opzichte van de Ongevallen Inzittendenverzekering is dat de schadevergoeding van de SVI een bedrag uitkeert dat gerelateerd is aan de werkelijke schade, terwijl de OIV een vast bedrag uitkeert en dan alleen in het geval van blijvende invaliditeit of overlijden van de inzittenden.