info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Is private lease inclusief wegenbelasting?

Veel mensen die overstappen naar private lease zijn bang dat ze naast het maandelijkse leasetarief ook wegenbelasting moeten betalen. Gelukkig kunnen we ze geruststellen. Het maandelijkse private leasebedrag is inclusief wegenbelasting.

Motorrijtuigenbelasting

Wegenbelasting, ofwel motorrijtuigenbelasting, zoals de officiële naam luidt, is een flinke kostenpost voor automobilisten. Het bedrag aan wegenbelasting is afhankelijk van de brandstof waarop je autorijdt en van het gewicht van je auto. Voor een gemiddelde benzineauto, zoals een Ford Fiesta, betaal je al gauw elke maand 35 euro. Behalve als je gebruik maakt van private lease, want dan zit de wegenbelasting in het vaste, maandelijkse leasebedrag.

Alleen brandstofkosten, parkeergelden en eventuele boetes 

Het maandelijkse leasebedrag bevat niet alleen wegenbelasting, maar het bevat ook de all-riskverzekering van de auto, verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid, vervanging van slijtage bij banden, reparatie, onderhoud, pechhulp en zelfs vervangend vervoer bij schade en onderhoud na 72 uur. Het enige wat je zelf nog moet betalen zijn de brandstofkosten, parkeergelden en eventuele boetes.

Waarom rijdt niet iedereen met een private leaseauto van XLEasy?

Dit is ook een van de grote voordelen van private lease: het maakt autorijden héél prettig. Terwijl jij ontspannen in je auto rondrijdt, regelt XLEasy alle administratieve beslommeringen voor je en het is nog voordelig ook.