info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Private lease als ZZP'er

Hoe werkt private lease in jouw voordeel als ZZP’er?

We begrijpen dat je als ZZP’er al genoeg moet doen en regelen. Een bedrijf staande houden, contacten onderhouden met klanten en opdrachtgevers en de administratie en belasting regelen. Om het jezelf dan financieel even iets makkelijker te maken zit je te denken aan een auto van de zaak. Wat begrijpelijk is want het brengt voordelen met zich mee, maar het is verstandig om een overweging te maken tussen zakelijk of privé leasen.

Even alles op een rij

Door de overheid word jij als ondernemer gezien voor de inkomstenbelasting. Wanneer je jouw zakelijke leaseauto zowel zakelijk als privé gebruikt kan dit het leasen minder aantrekkelijk voor je maken. Het betekent namelijk dat de bijtelling voor privégebruik nog bovenop de maandelijkse kosten komt. Stel dat je daarentegen een private lease abonnement afsluit dan is deze bijtelling te voorkomen Je sluit het private lease contract immers af als privé persoon. In deze situatie kan je zelfs 0,21 euro per gereden zakelijk kilometer aftrekken van de winst!

BKR registratie

Vanuit het financiële aspect is private lease voor ZZP'ers doorgaans een aantrekkelijke manier op een nieuwe auto te rijden. Een klein nadeel van private lease kan zijn dat het contract bij het BKR wordt geregistreerd. Dit heeft invloed op jouw leencapaciteit wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek wilt afsluiten. Een nadelige bijkomstigheid is, dat de BTW niet aftrekbaar is. Het ontbreken van de bijtelling weegt in veel gevallen wel op tegen het BTW nadeel. Wil je meer informatie over zakelijk versus private leasen? Bekijk dan deze pagina!

Wil je meer informatie?

Als ZZP'er is het dus mogelijk om zowel privé als zakelijk te leasen. Het kan gunstiger voor je zijn om een private lease contract aan te gaan. Neem contact op met XLEasy voor eventuele vragen of om direct een private lease offerte aan te vragen.