info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Als starter private leasen, kan dat?

12 - 10 - 2020

Nieuwsoverzicht

Als je begint aan een nieuwe carrière kom je vaak voor veel keuzes te staan. Eén keuze in het bijzonder is hierbij belangrijk: hoe ga je naar je werk? Kan je dit op de fiets doen of lopend? Of moet je met de trein of een auto omdat het kantoor waar je gaat werken buiten jouw stad is? Als je, in het laatste geval, nog geen auto hebt kun je je afvragen of je dan een auto moet gaan kopen of dat je hem kan leasen. Private lease geeft je de mogelijkheid om voor een vast maandbedrag in een mooie auto te rijden. Je kiest hierbij jouw droomauto, stelt hem zelf samen en zodra de auto klaarstaat neemt de dealer contact met je op om de auto af te halen

Maar als starter vraag je je misschien af of het wel mogelijk is om een private leasecontract te krijgen. In dit nieuwsartikel leggen wij je uit waar je op moet letten als je, als starter, een auto wil gaan leasen!

Aspecten die belangrijk zijn bij private leasen als starter

 

Als starter kun je wel degelijk private leasen, er zijn echter wel een paar aspecten waar je rekening mee moet houden:

Kredietcheck

Als je van plan bent om een aanvraag te doen voor een private lease moet je rekening houden dat deze niet zomaar wordt geaccepteerd. Er wordt namelijk een zogenoemde kredietcheck gedaan. Hierin wordt gekeken of het wel verantwoord is voor jou om een private leasecontract aan te gaan. Er wordt hier dan bekeken wat jouw inkomsten en uitgaven zijn en er wordt ook een BKR-check gedaan. Bij private lease van een partij die opereert onder het Keurmerk Private Lease, krijg je namelijk altijd te maken met BKR-registraties en BKR-checks. Jouw historie bij het BKR wordt dan ook gecheckt voordat je een contract aangaat en anders wordt jouw leasecontract geregistreerd bij het BKR. Een private leasecontract zonder BKR-check is dus niet mogelijk. Dit wordt ook wel de financiële acceptatie genoemd. Wanneer dit is goed gekeurd ben je er echter nog niet helemaal…

 

Tijdelijk arbeidscontract

Als je begint aan een nieuwe baan heb je waarschijnlijk een tijdelijk contract gekregen. Het is echter zo dat jouw tijdelijk arbeidscontract niet eerder mag stoppen dan je private leasecontract. Bij een tijdelijk contract kan een intentieverklaring door de werkgever ingevuld worden. Dan nemen we het salaris mee bij de toetsing. 

Je kan er ook voor zorgen dat iemand anders garant staat voor jouw private lease, denk bijvoorbeeld aan een familielid, een vriend of vriendin. Hierdoor is de kans groter dat je aanvraag wordt goed gekeurd. Een garantstelling is echter een optie en niet altijd direct nodig. Neem contact met ons op als hier vragen over zijn.

Vrijblijvende toetsing

Bij XLEasy kun je een vrijblijvende toetsing aanvragen. De uitslag van deze toets is geheel vrijblijvend en heb je vaak al binnen één werkdag binnen. Als je niet direct al je financiële gegevens wil aanleveren kun je kijken op onze pagina ‘voor welk bedrag kan ik leasen’. Hier kun je een indicatie krijgen voor het door jou te leasen bedrag!

 

Als wij je verder kunnen helpen met private lease als starter of als je nog vragen hebt, dan kun je ons altijd mailen naar info@xleasy.nl. Wij helpen je graag!