info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Welk model auto past bij mijn situatie?

06 - 05 - 2021

Nieuwsoverzicht

Een van de grote voordelen van een private leaseauto van XLEasy is natuurlijk het gemak, waarmee een en ander geregeld wordt. Daarnaast heb je geen gedoe met verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud, je hoeft alleen maar zelf te tanken, zuinig te zijn op je auto en te zorgen dat je geen boetes krijgt. Eigenlijk is het grootste probleem van private lease bij XLEasy de keuze van je nieuwe auto. Welk model auto past bij jouw situatie?

 

Veel keuze op onze website

Want bij XLEasy kun je kiezen uit heel veel auto’s, zodat je, wat je ook zoekt, altijd een passende auto zult vinden. Zo vind je op onze website een flinke lijst fijne auto’s met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze auto’s hebben we speciaal voor onze klanten geselecteerd omdat het populaire auto’s zijn die voldoen aan onze hoge eisen qua verbruik, betrouwbaarheid en milieubelasting. 

Met zoveel keuze is het best lastig om de auto te kiezen die het best past bij jouw situatie.

 

Zo praktisch als een Zwitsers zakmes

Zoek je een auto voor het hele gezin? Dan moet je auto voldoende ruimte hebben voor kinderen, vakantie bagage en boodschappen, maar de auto moet ook niet onhandig groot zijn. Dat is alleen maar lastig op de parkeerplaats bij de supermarkt. Ga je op vakantie met een caravan of vouwwagen? Dan is een trekhaak en voldoende trekvermogen ook een eis. Kortom een gezinsauto moet net zo flexibel zijn als een Zwitsers zakmes en net zo praktisch in veel verschillende situaties.

 

Makkelijk inparkeren

Studenten zullen daarentegen gewoonlijk voldoende hebben aan een compacte auto. Een kleine auto kun je makkelijk inparkeren en een kleine draaicirkel is in de meeste binnensteden ook wel handig. Omdat studenten hun auto vaak voor korte ritjes gebruiken, is de behoefte aan allerlei accessoires ook minder. En als een laadpaal beschikbaar is, is een elektrische auto voor studenten een goede keuze.

 

Comfortabel op de Autobahn

Omdat de moderne gepensioneerde nog lang niet uitgerangeerd is en, zeker als de financiën het toelaten, graag met vakantie wil, is een auto in een wat luxere uitvoering vaak gewenst. Denk daarbij aan een hogere instap en fijn zittende autostoelen. Verder voegt een automatische versnellingsbak nog extra comfort toe. Zo kun je na je pensioen comfortabel lange stukken op de Autobahn of de Route du Soleil rijden. Gezien het beperkte bereik van accu’s, lijkt het logisch dat de meeste gepensioneerden vooralsnog zullen kiezen voor een benzineauto.

 

Woon-werkverkeer

Voor autorijders die hun leasewagen alleen gebruiken voor woon-werkverkeer kan een elektrische auto een aantrekkelijk alternatief zijn. Zeker als de leaseauto fungeert als tweede auto naast de gezinsauto. In dat geval is, niet alleen vanuit het oogpunt van het milieu, maar ook vanwege de lagere brandstofkosten, een elektrische auto’s uit het compacte segment een voor de hand liggende keuze.

 

Een baby is niet zo groot...

Jonge gezinnen kiezen vanzelfsprekend vaak voor leaseauto’s met wat meer ruimte in de kofferbak of voor een stationcar-uitvoering. Dit doen ze met het oog op gezinsuitbreiding, want hoewel een baby niet zo groot is en zelf niet zoveel ruimte inneemt, geldt dat niet voor de bijbehorende spullen. Denk maar aan een kinderzitje, campingbedje, kinderwagen, flessenwarmer, luiers en speciale babyvoeding. Het vergt wat vaardigheden om al deze extra bagage kwijt te raken in een gewone kofferbak, vandaar dat in deze situatie een stationcar-uitvoering vaak handig is.

 

Zo is er voor elk gebruikerstype een passende auto te vinden. Bekijk al onze modellen en kies zelf! Ben je er nog niet uit en heb je advies nodig? Geen probleem, mail je vraag naar info@xleasy.nl en we helpen je zo snel mogelijk!