info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Kunnen studenten een auto privé leasen?

De gemiddelde student verdiende in 2019 nog geen 600 euro per maand en daar stonden dan ook nog vaak torenhoge woonlasten en collegegelden tegenover. Al met al geen goede basis om een private leaseovereenkomst af te sluiten, maar dit betekent niet dat studenten geen leaseauto kunnen rijden bij XLEasy.

Studenten kunnen een private leaseauto rijden dankzij borgstelling

Natuurlijk gaan we bij XLEasy voor zekerheid. Voordat we je aanvraag voor een private leaseovereenkomst goedkeuren, willen we informatie over je inkomsten en belangrijke kostenposten, zoals je huur. Pas als we zeker weten dat je zonder problemen de maandelijkse leasetermijnen kunt voldoen, keuren we je aanvraag goed. Dan weten we zeker dat jij zonder zorgen kunt genieten van je nieuwe leaseauto.

Een student voldoet gewoonlijk niet aan onze eisen voor draagkracht, omdat de gemiddelde student meestal te weinig verdiend om succesvol door ons goedkeuringsproces te komen. Toch kunnen ook studenten voordelig met een private leaseauto van XLEasy rijden. Hoe dat kan? Heel eenvoudig, door een borgstelling.
 

Hoe werkt een borgstelling?

Bij een borgstelling gaat de borgsteller de private leaseovereenkomst aan. Dit betekent dat de borgsteller verantwoordelijk is voor het betalen van de maandelijkse leasetermijnen. Afwijkend is dat de borgsteller niet in de leaseauto gaat rijden, maar een ander aanwijst om met de auto te rijden. Het is tenslotte niet verplicht dat degene die de maandelijkse termijnen betaalt, ook in de leaseauto moet rijden. De enige eis die XLEasy aan de bestuurder van de leaseauto stelt, is dat deze een geldig rijbewijs heeft.

Op deze wijze kan ook een student in een leaseauto rijden, op voorwaarde dat een borgsteller, in de vorm van de ouders, de maandelijkse termijnen betaalt en de BKR-registratie van de lease accepteert.

 

Meer weten?

WIl je meer weten over borgstelling? We beantwoorden graag al je vragen.