info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Is private lease inclusief brandstof?

Steeds meer mensen kiezen voor autolease bij XLEasy. Een van de voordelen van het leasen van je auto bij XLEasy zijn de lage, maandelijkse kosten. Je betaalt elke maand een vast, laag bedrag aan XLEasy voor afschrijving, verzekeringen, onderhoud, wegenbelasting en nog veel meer. Het enige dat je daarnaast nog zelf betaalt zijn brandstofkosten en boetes die je eventueel krijgt.

Regelmatig krijgen we de vraag waarom de brandstofkosten niet ook zijn opgenomen in het  vaste, maandelijkse leasebedrag. 

We begrijpen de vraag, want brandstofkosten kunnen behoorlijk oplopen en als je niet elke maand evenveel kilometers maakt, kunnen deze kosten behoorlijk schommelen. Het is dan ook een interessant idee om op basis van de afgesproken kilometers en een geschat verbruik, een vast bedrag aan brandstofkosten op te nemen in het maandelijkse leasebedrag. Daarmee zouden we de maandelijkse autokosten voor onze klanten nóg beter voorspelbaar maken.

Onverwachte rekening voor brandstof?

Toch doen we dat niet. De belangrijkste reden hiervoor is dat bij de jaarlijkse afrekening grote verschillen kunnen ontstaan als je meer kilometers hebt gereden met je auto dan vooraf gedacht. Het verschil kan dan oplopen tot honderden euro’s. Het is best vervelend als je aan het eind van het jaar, onverwacht nog een extra rekening krijgt. Daarom hanteert XLEasy een vast, laag maandbedrag voor jouw leaseauto, zonder brandstofkosten.

Meer weten?

Heb je vragen over de afrekening van de brandstofkosten van je leaseauto? We zitten voor je klaar om al je vragen hierover te beantwoorden!