info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

EDR check

Regelmatig krijgen we vragen van mensen die geïnteresseerd zijn in private lease bij XLEasy, maar niet zeker weten of ze voldoende inkomsten hebben.

Waarom controleren we je inkomsten?

Als je bij XLEasy een auto leaset, krijg je een fonkelnieuwe auto naar eigen keuze tot je  beschikking. In ruil daarvoor betaal je maandelijks een vast bedrag. Daarmee loopt XLEasy een mogelijk risico, want hoe weten we dat je de maandelijkse termijnen kunt betalen? Als naderhand blijkt dat dit niet lukt dan is de kans aanwezig dat XLEasy met een gebruikte auto zit die met verlies van de hand moet worden gedaan. Het spreekt vanzelf dat we dit willen voorkomen.

Op basis van inkomensgegevens en BKR-registratie

Om vervelende situaties te vermijden controleren we of je voldoende draagkracht hebt om de leaseovereenkomst te kunnen voldoen. Deze inkomenscheck besteden we niet uit, maar doen we in eigen beheer op basis van de gegevens die jij aanlevert. Daarnaast vragen we jouw gegevens op bij het BKR, het Bureau Krediet Registratie

Kritisch en realistisch

We analyseren en beoordelen deze gegevens met jouw belang in het achterhoofd. Want je hebt er niets aan als we een private leasecontract met je afsluiten dat na een paar maanden moet worden ontbonden. Daarom kijken we realistisch naar jouw inkomstenbronnen. In ons belang, maar zeker ook in jouw belang. Als we dan concluderen dat je mogelijk niet voldoet aan de criteria dan kunnen we je een alternatief voorstel doen.

Meer weten?

Als je wilt weten welke controles we uitvoeren dan kun je hier klikken. Wil je een indicatie voor het maximale bedrag waarvoor je een private leaseauto kunt leasen? Dan kun je op deze pagina zelf een check uitvoeren. Heb je daarnaast nog vragen over de controles die we uitvoeren? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen.