info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Mag je een private leasecontract overdragen?

Stel, je bent dolgelukkig met je private leaseauto, maar dan zie je een prachtig huis en je besluit het te kopen. Er is echter een probleem, vanwege de maandelijkse leaseverplichtingen kom je niet in aanmerking voor een hypotheeklening. Je wilt dus van je private leaseovereenkomst af. Sterker, je hebt al iemand gevonden die je private leaseauto en de maandelijkse betalingen wil overnemen. Kun je dan je private leasecontract overdragen?

Private lease zonder zorgen

XLEasy staat voor private lease zonder zorgen. Toch komt het soms voor dat een klant gedurende de looptijd van het private leasecontract de overeenkomst wil beëindigen. Bijvoorbeeld om een hypotheeklening af te kunnen sluiten en een huis te kopen.  

De wens om een huis te kopen is op zichzelf geen geldige reden om je private leaseovereenkomst te beëindigen. Wanneer een klant een leasecontract afsluit met XLEasy dan zijn de voorwaarden en de consequenties duidelijk. In dit soort situaties adviseren we klanten vaak om de leaseovereenkomst af te kopen. Dankzij de klantvriendelijke voorwaarden van XLEasy is afkoop vaak een reële optie.

Overdragen van een private leaseovereenkomst

Een alternatief voor het afkopen van een leasecontract is het overdragen van de overeenkomst aan een ander. De klant heeft dan iemand gevonden die alle verplichtingen die voortvloeien uit de private leaseovereenkomst op zich wil nemen en de leaseauto wil overnemen. Als flexibele private leasemaatschappij staan we in de meeste gevallen positief tegenover het overdragen van een private leasecontract. Het proces van het overdragen van het contract neemt ongeveer drie weken in beslag. 

Eenmalig

De overdracht van een leaseovereenkomst is een eenmalige actie. Het is niet toegestaan dat een leaseovereenkomst meermalen wordt overgedragen.  

Meer weten?

Wil je jouw private leasecontract overdragen aan een ander? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Dan kunnen we de overdracht in gang zetten.