info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Is private lease een lening?

Maandelijks betaal je een vaste som geld en in ruil daarvoor rijd je in een fonkelnieuwe auto. Toegegeven, dat lijkt een beetje op een lening, waarbij je maandelijks rente en aflossing betaalt. Toch is bij private lease van een auto geen sprake van een lening. Aan het einde van de looptijd ben je namelijk niet de eigenaar van de auto

Private lease is veel meer te vergelijken met huur. Je huurt een auto voor een vast bedrag per maand en aan het einde van de huurperiode lever je de auto weer in. Een private leaseovereenkomst is dus geen persoonlijke lening.

BKR-registratie van private leaseovereenkomsten

Alhoewel private lease geen lening is, worden private leaseovereenkomsten wel aangemeld bij het Bureau Krediet Registratie, kortweg BKR. Dat doet XLEasy, net als vrijwel alle grote leasemaatschappijen, om onze klanten te beschermen tegen te hoge vaste lasten. Want net als huur, gas, water, elektra, telefoon, internet, aflossingen en rente, moeten ook de maandelijkse bedragen voor private lease betaald kunnen worden. Dankzij de registratie van private leaseovereenkomsten bij het BKR kunnen kredietverstrekkers bij het afsluiten van een lening inschatten of je voldoende financiële ruimte hebt voor het betalen van de maandelijkse termijnen. Dus door je private leaseovereenkomst te registreren bij het BKR voorkomen we dat je later eventueel in de problemen zult komen. 

Meer weten?
Wil je meer weten over de consequenties van private lease voor je kredietwaardigheid? Of ben je geïnteresseerd in de informatie die we verstrekken aan het Bureau Krediet Registratie (BKR)? Neem dan snel contact met ons op. We helpen je graag.