info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Onderhoud private lease auto

Wat valt er wel of niet onder het onderhoud?

XLEasy wil graag dat je private leaseauto goed wordt onderhouden. Dat is fijn voor jou, want dan kun je altijd vertrouwen op een lekker rijdende auto. Maar ook XLEasy heeft baat bij regulier en grondig onderhoud, omdat daardoor de slijtage wordt beperkt en grote schadebedragen worden voorkomen.

Daarom is al het onderhoud dat de fabrikant van je leaseauto voorschrijft voor kosten van XLEasy.

Onderhoud bij een officiële merkdealer

Vaak worden de private leaseauto’s van XLEasy geleverd via een vooraf vastgestelde dealer in het land. Het onderhoud kan je echter altijd bij een dealer van het merk dat je rijdt in de buurt uitvoeren. Je hebt voor onderhoud dus een vrije dealerkeuze. Wellicht kies je de dealer die dichtbij huis is of vind je het makkelijker een dealer in de buurt van je werk te kiezen; de keuze is aan jou.

Voor XLEasy is het belangrijk dat de auto op tijd zijn onderhoud krijgt en dat dit bij een officiële merkdealer gebeurt. Hierdoor weet je dat je auto het onderhoud krijgt wat de fabrikant voorschrijft en blijft de garantie en evt. pechhulp vanuit het merk van toepassing. Twijfel je of jouw private leaseauto onderhoud behoeft? Vaak is het antwoord te vinden in het onderhoudsboekje of via de boordcomputer in de auto. Geeft dat geen duidelijkheid? Bel dan gerust de dealer op. Zij kunnen aan de hand van je kenteken zien wanneer en welk onderhoud voor jouw auto van toepassing is.

Schadeherstel

Eventuele schade kun je laten repareren bij een hersteller bij jou in de buurt. Je kiest deze wanneer je dit online schade formulier invult.  Heel easy dus! Lees hier meer over het opbouwen van de schadevrije jaren bij een private lease contract.

Vervangend vervoer

Onderhoud kan je plannen, maar mocht je vervangend vervoer willen hebben dan kan dat via de dealer geregeld worden. Let wel op hoe het vervangend vervoer bij jou in het contract geregeld is, vaak is het vervangend vervoer namelijk niet gratis! Standaard heb je wanneer het onderhoud langer duurt dan 24 uur recht op kosteloos vervangd vervoer. Heb je in je contract gekozen voor vervangend vervoer  per direct? Dan is het vanzelfsprekend dat je helemaal niks betaald.