info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Wat gebeurt er na de looptijd?

Aan alle goede dingen komt een einde. Deze levenswijsheid is ook van toepassing op je private leaseauto van XLEasy. Na de afgesproken, vaste looptijd stopt de private lease en verwachten we van je dat je de auto inlevert, precies zoals in de overeenkomst is vastgelegd. Soms is dat een emotioneel moment, menig klant pinkt een traantje weg bij de inname. Begrijpelijk, want na zoveel jaar raak je toch gehecht aan je leaseauto. Het is dus niet vreemd dat onze klanten soms vragen of ze hun auto na de looptijd kunnen behouden.

Kun je na de looptijd je private leaseauto behouden?

Bij XLEasy houden we onze klanten graag tevreden. Dat doen we door prima voorwaarden, redelijke prijzen en uitstekende, klantvriendelijke dienstverlening. Dus natuurlijk helpen we je als je na de looptijd van de private leaseovereenkomst je auto wilt behouden. Er zijn dan twee alternatieven:

  • Je neemt je leaseauto over
  • Je verlengt het leasecontract

Leaseauto overnemen

Als je jarenlang met plezier met je leaseauto hebt gereden en je voelt je er comfortabel in, waarom zou je dan je leaseauto niet willen overnemen? Je weet tenslotte welk onderhoud er aan je leaseauto is uitgevoerd, je kent de eventuele gebreken en de beschadigingen. Dat zijn belangrijke pluspunten die je niet hebt als je op internet rondsnuffelt naar een gebruikte auto.

Als jij aangeeft dat je graag je leaseauto aan het einde van de looptijd wilt overnemen, dan kan je vanaf zes maanden voor de einddatum van je contract een overnameprijs bij ons opvragen. Deze prijs zal worden gebaseerd op de marktwaarde van de auto en is hiermee vergelijkbaar met andere vergelijkbare occasions die worden aangeboden. 

Contract verlengen

Als je nog twijfelt of je een andere auto bij XLEasy wilt gaan leasen, je eigen leaseauto wilt overnemen of helemaal wilt stoppen met private lease, dan kun je ervoor kiezen om je lopende leaseovereenkomst enige tijd te verlengen. Neem hiervoor contact met ons op dan kunnen we bespreken voor welke periode je het contract wil verlengen en wat hierin mogelijk is. 

Inleveren van je leaseauto

Natuurlijk is het niet verplicht om je private leaseauto over te nemen of om je private leaseovereenkomst te verlengen. De meeste private leaserijders kiezen ervoor om na de looptijd van hun private leaseovereenkomst hun auto in te leveren en een nieuwe leaseauto bij XLEasy uit te kiezen, maar het is ook prima als je na het aflopen van de vaste looptijd je private leaseauto inlevert en besluit om geen nieuwe private leaseovereenkomst met XLEasy aan te gaan. Meer informatie over het inleveren van je leaseauto kan je hier vinden. 


Meer weten?

Heb je vragen over de mogelijkheden om in je auto te blijven rijden na de looptijd van de private leasecontract? Neem dan gewoon contact met ons door een mail te sturen naar info@xleasy.nl . We beantwoorden graag al je vragen.