info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Zijn winterbanden inbegrepen bij private lease?

XLEasy hecht veel waarde aan veiligheid. We vinden het belangrijk dat je rondrijdt in een veilige leaseauto. Daarom kun je tijdens het online samenstellen van je leaseauto op onze website kiezen voor winterbanden of all season banden als optie. Want ‘s winters kan het aardig spoken op de Nederlandse wegen en dan is het fijn als je kunt beschikken over de extra grip die winterbanden en all season banden bieden.

Nederlandse winters kenmerken zich door hun onvoorspelbaarheid. Terwijl in sommige winters sneeuw en vrieskou zeldzaam zijn, kunnen we ons ook allemaal nog winterdagen herinneren waar sneeuw en ijzel de wegen bijna onberijdbaar maken. Door te kiezen voor winterbanden of all season banden onder je leaseauto rij je ‘s winters in alle omstandigheden toch veilig. 

Verschillen tussen winterbanden en all season banden

Natuurlijk zijn er verschillen tussen winterbanden en all season banden. Winterbanden geven onder winterse omstandigheden de beste grip en bieden daarmee de meeste veiligheid, maar ze hebben als nadeel dat ze zomers moeten worden omgewisseld. All season banden geven in de kou betere grip dan reguliere autobanden, maar niet zo goed als winterbanden. Het voordeel van all season banden is dat ze, zoals de naam al aangeeft, niet ‘s zomers hoeven te worden vervangen. 

Door te kiezen voor winterbanden of all season banden onder je leaseauto rij je ‘s winters in alle omstandigheden toch veilig. 

Regelmatig horen we de vraag of all season banden of winterbanden inbegrepen zijn bij private lease?

Ons antwoord is dat all season banden of winterbanden niet standaard zijn inbegrepen bij private lease, omdat het in ons land niet wettelijk verplicht is om ‘s winters met deze banden te rijden. Je kunt bij het samenstellen van je leaseauto er wel voor kiezen om je nieuwe leaseauto uit te rusten met winterbanden of all season banden.

Hoger maandbedrag 

Als je all season banden aanvinkt bij het kiezen van je nieuwe leaseauto dan verhoogt dit het maandelijkse leasebedrag, omdat deze banden duurder zijn dan reguliere banden. Deze kosten zijn afhankelijk van de bandenmaat van je auto en het aantal kilometers dat je rijdt.

Als je winterbanden aanvinkt dan stijgt dit maandelijkse leasebedrag nog meer, maar in dat geval omvat het extra bedrag niet alleen de kosten voor de aanschaf van de banden, maar ook de kosten voor het tweemaal per jaar wisselen, de opslag en de periodieke vervanging ervan.

Achteraf toch kiezen voor winterbanden of all season banden?

Heb je er spijt van dat je tijdens het samenstellen van je auto niet hebt gekozen voor winterbanden of all season banden? Geen nood, je kunt ook naderhand nog kiezen voor deze banden. Uiteraard stijgt ook dan je maandelijkse leasebedrag. Hou er rekening mee dat je, omdat je met terugwerkende kracht je leaseovereenkomst aanpast, een rekening krijgt over de tot dan toe gereden kilometers.

Meer weten?

Heb je vragen over winterbanden of all season banden en welke kosten het gebruik ervan met zich meebrengt? Neem dan snel contact met ons op! We staan voor je klaar.