info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Veelgestelde vragen over occasion private lease

Alles wat je moet weten bij het leasen van een occasion

Sinds kort bieden wij bij XLEasy ook occasion private lease aan. Over het algemeen werkt het grotendeels hetzelfde als bij het leasen van een nieuwe auto. Er zijn echter een aantal verschillen met betrekking tot de auto, de levering van de auto en het contract. Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen en het bijbehorende antwoord. 

Staat je vraag hier niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@xleasy.nl of bel ons op 033 479 17 65

Algemeen
 • Wanneer je het contract hebt getekend en geretourneerd naar ons, kan de auto met ongeveer twee weken bij je geleverd worden. 

 •  Ja, de auto wordt over de weg naar je huis vervoerd door een chauffeur van onze partner Koopman. Zij brengen de auto op de met jou afgesproken dag. 

 • Voordat de auto naar je wordt gebracht wordt deze afgetankt of de accu 100% gevuld. De hoeveelheid brandstof/accu percentage bij het ontvangen van de auto, is dan ook afhankelijk van de afstand die de chauffeur naar jouw huis moet rijden.

 • Het maken van een proefrit of het bezichtigen van de auto is niet mogelijk, dit omdat de auto's in een opslag staan die niet toegankelijk is voor consumenten. Bij elke auto die wij aanbieden vind je meerdere foto's uit verschillende hoeken. Zodat je een zo goed mogelijk beeld hebt van de aangeboden auto. 

 • Het aanbod wordt gemiddeld elke week aangevuld met nieuwe auto’s. Ben je opzoek naar een specifiek model en/of uitvoering? Dan kan je een mail sturen naar info@xleasy.nl Wij kunnen vervolgens voor je nagaan of wij deze auto binnen korte tijd verwachten.

Het contract
 • De voorwaarden van een occasion leasecontract zijn gelijk aan de voorwaarden van het leasen van een nieuwe auto. Je kan onze voorwaarden hier vinden.

 • De minimale looptijd van een contract bedraagt 24 maanden. De maximale mogelijke looptijd hangt af van de leeftijd van de auto. Aan het einde van het contract mag de auto niet ouder zijn dan 84 maanden.

 • Het minimale jaarkilometrage is 5.000 kilometer. Het maximaal jaarkilometrage hangt af van de looptijd van het contract en de beginkilometerstand van de auto bij de start van het contract. Aan het einde van het contract mag het kilometrage maximaal 200.000 kilometer bedragen.

 • Wanneer je een occasion met winterbanden wil leasen dan kan je dit bij bij je offerte aanvraag aangeven. Wij voorzien je dan van een offerte op maat. Het leasen van een occasion met all-season banden is niet mogelijk.

De auto
 • Omdat het om een gebruikte auto gaat is het mogelijk dat de auto gebruikssporen bevat. Het zal hier gaan om kleine krasjes, putjes of  bijvoorbeeld beschadigingen aan de velgen. Grote schades zijn van tevoren hersteld, zodat de auto zo goed als nieuw is. 

 • Nee, de auto’s worden zorgvuldig geselecteerd en auto’s waarin is gerookt worden niet opnieuw aangeboden in de lease.

 • Er zijn aan de auto geen navigatie updates gedaan wanneer je deze ontvangt. De kaarten zijn hiermee van de periode dat de auto voor het eerst de weg op ging. Uiteraard mag je deze op eigen kosten laten updaten bij de dealer. In veel gevallen heeft de auto echter ook Apple CarPlay of Android Auto en heb je via Google Maps of andere kaartendienst altijd up to date kaarten.

 • We Connect en andere vergelijkbare diensten worden nieuw bij de auto vaak als proeftijd aangeboden. Dit betekent dat je voor bepaalde tijd via een app op je telefoon bijvoorbeeld kan zien waar je auto staat. Omdat het hier om tweedehandsauto’s gaat is deze proeftijd verlopen. Indien je auto dit ondersteunt kan je hiervoor zelf een abonnement afsluiten bij de dealer. Wanneer de auto Apple CarPlay of Android Auto heeft dan kan je dit wel altijd gebruiken. Hiervoor is namelijk geen speciaal abonnement nodig.

 • Het is mogelijk de auto met een trekhaak te leasen. Dit kan je bij je aanvraag aangeven, waarna wij deze toevoegen aan je offerte en later je leasecontract. Het is hierbij wel van belang dat het technisch mogelijk moet zijn om een trekhaak toe te voegen aan de auto

 • De leeftijd van de aangeboden auto’s verschilt. Bij elke auto kan je zien in welk jaar deze voor het eerst op kenteken is gezet en wat de huidige kilometerstand is.

 •  Alle aangeboden occasions komen bij ons en onze zusterbedrijven uit de privé- en zakelijke lease. Deze auto’s zijn zorgvuldig geselecteerd en bij de merkdealer onderhouden.

Financieel
 • Of je aanspraak kan maken op de overheidssubsidie is afhankelijk van verschillende factoren. Alle benodigde informatie kan je hier vinden. Voor vragen kan je uiteraard ook bij ons terecht via info@xleasy.nl

 • Wanneer je een occasion wil leasen dan kunnen wij je huidige auto niet overkopen. Dit omdat wij auto’s enkel via een dealer kunnen inkopen. Je kan in dit geval zelf je auto verkopen via een andere partij.