info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Wat is het stappenplan voor een private lease auto?

23 - 09 - 2020

Nieuwsoverzicht

Hoe gaat de aanvraag van een private lease auto in zijn werk?

1. Zelf een auto samenstellen

Kies de auto die je wilt rijden en stel hem samen met de ‘Configurator’.

  • Kies je uitvoering die je graag wilt. Houd er hierbij rekening mee wat de verschillende uitrustingsniveaus zijn van de uitvoeringen en stem je keuze daarop af. Staat je auto er niet tussen dan maken we handmatig een offerte voor je.

  • Kies je looptijd en kilometrage. Bereken goed voor jezelf wat je ongeveer per jaar rijdt en stem je keuze daarop af. Ook is het handig om kritisch te kijken naar de looptijd als je van plan bent om op korte termijn een nieuwe hypotheek af te sluiten. Hierna kun je ook nog verwijzen naar het voorbeeld van hoe meer- en minderkilometers werken.

  • Kies de opties die je wilt. Bij XLEasy zijn inmiddels alle tarieven inclusief SVI, vervangend vervoer na 24 uur en kosteloos opzeggen bij onvrijwillige werkloosheid, echtscheiding of overlijden. Verder kun je er nog voor kiezen om je eigen risico per schadegeval te verlagen naar €250 of €125 of vervangend vervoer per direct te kiezen.

Vervolgens kies je voor ‘mail mijn offerte’ of ‘bestelling plaatsen’. Kies je voor de offerte dan krijg je een overzicht met je samenstelling en als je verder wilt wat dan de vervolgstappen zijn. Kies je voor bestelling dan krijg je automatisch de mail met de vervolgstappen.

2. Financiële acceptatie

Nadat je de aanvraag hebt ingediend krijg je per mail de vervolgstap; de financiële acceptatie. Hiervoor worden een aantal documenten opgevraagd; waaronder;

  • Een kopie van je identiteitsbewijs.
  • Een bewijs van vast inkomen.
  • Een bewijs van woonlasten.

Lees over dit onderwerp meer op deze pagina. De financiële acceptatie wordt gedaan door de financiële afdeling van Volkswagen Pon Financial Services waar XLEasy onderdeel vanuit maakt. Als de acceptatie succesvol doorlopen is neemt een leaseadviseur van XLEasy contact met je op om het vervolg te bespreken.

3. Levering auto

Voorraad
Ongeveer 90% van de auto’s die wij inzetten zijn voorraadmodellen. Een leaseadviseur gaat met je in gesprek om een model te zoeken dat het beste past bij jouw wensen en eisen. De levertijd van een voorraadmodel (na bestelling en verloop van 14 dagen herroepingsrecht) is ongeveer 2-3 weken.

Nieuw bestellen
Mocht er geen voorraadauto beschikbaar zijn die past bij je wensen en eisen dan bestellen we de auto nieuw bij de dealer. De levertijd van nieuw te bestellen varieert per merk en model, maar is over het algemeen ongeveer 3-4 maanden.

4. In je nieuwe auto rijden!

Zodra de auto klaarstaat neemt de dealer contact met je op voor het maken van een afspraak en kun je gaan rijden! De ingangsdatum van je contract is de dag dat je de auto ophaalt, vanaf dat moment ga je pas betalen. Zo easy is private lease bij XLEasy.

Heb je nog vragen over het stappenplan? Dan kun je ons altijd bereiken op 033 479 17 65.