info@xleasy.nl 033 479 17 65 Saturnus 1
3824 ME Amersfoort

Hoe gunstig is een private leaseauto?

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van private lease. Private lease zit echt in de lift. Waarschijnlijk zie  je ook steeds meer mensen in je omgeving die hun auto leasen. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van private lease bij XLEasy en zijn er ook nadelen?

Voordelen private lease

Ontzorgen

Lekker rijden in een nieuwe auto naar eigen keuze, zonder zorgen over onderhoudskosten die de pan uitrijzen, de dekking van je autoverzekering of de restwaarde van je auto. Al die zorgen zijn voor de leasemaatschappij, niet voor jou. Je hebt evenmin te maken met pechhulp-abonnementen of bandenslijtage. Want XLEasy regelt alles. Als je heerlijk ontspannen wilt autorijden, past private lease van XLEasy perfect bij jou. Je betaalt elke maand een vast bedrag en voor de rest betaal je alleen de kosten voor brandstof (benzine, diesel, gas of elektriciteit) en verder kun zorgeloos rijden. Vandaar ook onze naam: XLEasy!

Nieuwe auto

Private leasen begint altijd met het uitzoeken van je nieuwe auto. Op deze website vind je een uitgebreide collectie auto’s waaruit je kunt kiezen. Per auto is perfect aangegeven wat de opties zijn en wat ze kosten. Heel transparant! Zo kies je simpel en snel je nieuwe auto. 

Wil je een auto leasen die niet op de XLEasy-website staat? Geen probleem. Neem contact op met XLEasy en het wordt voor je geregeld. Met deze benadering kan iedereen in een nieuwe personenauto naar eigen keuze rijden voor een heel scherp, vast, maandelijks bedrag.

Het kostenplaatje

Met private lease kun je onbezorgd rondrijden in een nieuwe auto. Veel mensen denken dat er een flink prijskaartje aan zo een luxe situatie hangt, maar dat valt mee. Onafhankelijk onderzoek van de Consumentenbond toont aan dat private lease goedkoper is dan een auto kopen op afbetaling en soms zelfs goedkoper dan een auto kopen met eigen geld. Dat komt doordat XLEasy optimaal gebruik maakt van schaalvoordelen. Hierdoor kunnen we auto’s met flinke korting aanschaffen en betalen we minder aan verzekeringen en onderhoud, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

 

Hierdoor is het vaste, maandelijkse leasebedrag relatief laag. Dit maandelijkse tarief is afhankelijk van de aanschafprijs van de door jou gekozen auto, het aantal kilometers dat je per jaar wilt rijden en de looptijd van het contract. Grof gezegd zal het maandelijkse leasebedrag lager zijn als je een goedkopere auto kiest, weinig kilometers per jaar rijdt en voor langere tijd met je leaseauto wilt rijden.

 

Nadelen private lease

Vaste leasetermijn

Als je een private leaseovereenkomst aangaat dan is dat altijd voor een vaste termijn. Het grote voordeel daarvan is dat dit stabiliteit geeft. Je weet gedurende deze periode precies welk bedrag je elke maand betaalt aan je auto. Een keerzijde is dat bijvoorbeeld bij een wijziging in de inkomenssituatie de overeenkomst niet eenzijdig verbroken kan worden.

Eigen risico

Natuurlijk zijn private leaseauto’s verzekerd. Dus als je schade veroorzaakt dan valt dat onder de verzekering, voor zover het bedrag hoger is dan 500 euro. Want standaard heb je bij XLEasy een eigen risico van 500 euro. Heb je meer dan twee schadegevallen in een jaar? Dan mag XLEasy dit eigen risico verhogen naar 1.000 euro. Vind je 500 euro eigen risico te hoog? Dan kun je kiezen voor een lager bedrag van bijvoorbeeld 250 euro of 125 euro, maar daardoor stijgt wel het maandelijkse leasebedrag.

Inname

Elke private leaseovereenkomst loopt af. Na afloop van de leaseperiode neemt XLEasy de auto weer terug. Gewoonlijk verkopen we je auto dan door als tweedehandsauto, hoe netter je auto er na de looptijd uitziet, hoe meer je auto als tweedehands zal opleveren. Het spreekt dan ook vanzelf dat XLEasy er prijs op stelt dat je jouw private leaseauto netjes behandelt en verzorgt.  

Veel leasemaatschappijen constateren bij de inname allerlei kleine beschadigingen en brengen deze dan alsnog in rekening. Denk dan bijvoorbeeld aan beschadigingen van de carrosserie of vlekken in de bekleding. Dan heb je na een leaseperiode zorgeloos rijden toch nog stress bij de inname van je auto. 

Om deze stress te voorkomen heeft XLEasy een helder en realistisch innameprotocol, waarin precies staat wat acceptabele beschadigingen van de auto zijn, veroorzaakt door normaal gebruik en welke beschadigingen in rekening worden gebracht. Als je dit innameprotocol in gedachten houdt tijdens de leaseperiode dan zal ook de inname van je private leaseauto ontspannen plaatsvinden.

Meer- en minderkilometers

Het vaste, maandelijkse leasebedrag is voor een belangrijk deel afhankelijk van het aantal gereden kilometers. Natuurlijk rijdt niemand precies de kilometers die zijn overeengekomen. Daarom wordt jaarlijks een tussentijdse kilometerafrekening uitgevoerd. Heb je minder gereden dan het afgesproken aantal kilometers dan krijg je per kilometer een bedrag terug.

Bureau Kredietregistratie

Omdat je bij private lease een langetermijnovereenkomst aangaat waarbij je jezelf verplicht om maandelijks een vast bedrag te betalen voor een auto, registreert XLEasy deze financiële verplichting bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Als je in de toekomst andere financiële verplichtingen wilt aangaan, zoals een consumptief krediet of een hypotheek dan kan deze registratie tot gevolg hebben dat je minder kunt lenen of een minder hoog hypotheekbedrag kunt aanvragen. Het is verstandig om je hierover van tevoren goed te laten informeren.